Monday, September 3, 2007

My Weekend...

How was my weekend???

Ok la, i guess...sebab despite me being sick and having to endure this unbearable/devillish cough of mine...I still manage to have fun...

Lepas tengok movie on Friday I tido je satu hari....woke up only to eat, take my meds and go back to sleep.

Saturday was Tina's engagement party!!!!

Sangat syok ok....get to meet my ex-roomie yang sudah lama tak ketemu...and Tina look so glowing....very very beautiful...

I sampai lambat coz I was stuck kat kedai kak siti sampai around 12pm sebab menunggu bajuku yang terpaksa dialter...too big here and there plus they got the design slightly wrong...angin aje time tu...nasib baik aku masih boleh bersabar....

Tapi bolehla...by the time I reach Tina's house the wedding party from ajib's side just arrived....so I managed to sneak in quietly with the rest...terus masuk bilik jumpa Tina...hahaha!Minah tu muka nervous siot....was I that nervous when I get engaged?Can't remember...coz that time I yang siap lambat...arif dah nak sampai umah aku sebok tgh make-up lagi...hahahah!

*her engagement cake....from ajib*
*Tina and Isya afer all the brahuha's is over*
*The food?Great ok....amat sedap....too bad my cough didn't allow me to eat much...*
*Ni je la yang aku boleh bantai cukup2...the dessert...hahahah!Macam mana la tak gomok??*
*One of Tina and ajib's doorgifts...besides the cuppies from cuppacakes...yang telah kumakan separuh...Tina insisted that I should eat up ajib and not her!*
*me and Tina...I nampak so letih and lesu sebelah the glowing bride-to-be...sigh....what happen to me???*
*Inilah Dayana my ex-roomie*
*Me and Isya*
*Ni isya tangkap....masa i sebok2 nak tangkap gambar with Tina*
*Ini dia pasangan yang baru bertunang tak sampai 2 jam....romantis kan?U should see Tina's face when she mad the lifetime vow to buat ajib merana sebab tak nak duduk sebelah dia...kahkahkah..sangat kelakar...*
* Lepas kenduri kat umah Tina I balik umah la....see my tired face? Dah la tak berapa sihat.. at this point of time I'm still coughing bombs out of my throat...tapi see...masih mampu tersenyum..*
*Arif picked me up later and we went to Starbucks for coffee...dah lama tak lepak starbucks ngan arif...hari ni dia yang ajak okeh!!!*
*There you go...our cups of hot choc and americam baked cheesecake...sooooo yummy....dua2 tengah sakit...tapi ada hati nak makan cheesecake!
I was still sick up till yesterday (Sunday) so before going back to Tampin to see mommy, Arif sent me back to the clinic...to get a fresh set of meds because the current one is clearly not working (akak sampai muntah2 ok....).Kali ni the docs issue me antibiotik sekali...
Sampai2 kat Tampin dah tengahari...and mommy had lunch ready plus pulut durian...yeay!!!!sanagt miss pulut durian...aku yang sakit ni pun melantak dekat 3 pinggan (oops...ok la ...lebih dari 3 pinggan...). Sambil2 tu we all lepak kat umah tgk VCD...but my eyes are too sleepy from the meds...so though Bourne Supremacy was on, I still fell asleep.
We stayed till 9pm...it was raining cats and dogs back then, so no point heading back to KL so early....lagipun jam kan coz everyone is heading back to KL after the long weekend. We arrived at home at 11.30 pm....tapi aku yang tak berhati perut ni tido je all the way home....sebab mengantuk sangat makan obat.
Today?ha....today aku on MC....doktor bagi....
Esok back to work....terpaksa cancel my annual leave (yang dah approve last week) sebab ada assignment baru dapat green light....then kena pergi outstation on wednesday...
Macam ye je...nanti esok dia cancel aku macam kes projek kat KK tu...sigh...memang sah aku retaliate then ambik cuti balik!!!
OK la...raf and apak dah lama tunggu kat Marche...so gtg...muahxxxs!!!!

7 comments:

mz ayam said...

Wow. What a busy weekend you had :)

Yours Truly ... XOXO said...

syiok eh mc... ;P

Zuraida said...

yeah....walaupun sakit..sangat seronok..heheheh!

kurekuredalamperahu said...

wah...dayana muka tak berubah! tapi nampak lagi cantek.. :)

tina ni terendakians ke jugak zue? tak ingat la..but dia pon cantek jugak!

u pon cantek gaks! hee..

Zuraida said...

u tak kenal tina ke? Budak ni dok depan bilik aku dulu kat blok J...heheh...ye la, u kan tak dok kat blok J, mana nak ingat kan?

Eh...mesti la semua cantik2....budak2 terendak memang semua cantik2 belaka....u pon cantik gaks....i saw ur engagement pics...congrats!!!!!!

on me....time kasih la sangat!!!di kalangan budak2 tu that day aku rasa amat kurang cantik,maklum la, diorg ni nampak macam muda2 bergetah je...macam si suria tu, who realise that she's 4 months pregnant?she looks so macam anak dara...and me...terasa macam mak orang...but then, aku ni yang hot ok!!!

kurekuredalamperahu said...

kehkehkeh..

mana ada..ko je rasa cenggitu..(actually aku pon slalu gak rasa camtu.)

tapi, kengkadang some my mother's friends guess yang aku still skolah. sronok! :)

Zuraida said...

itu the mother's friends...hahahhaha...mestila dia nampak kita lagi muda...memang pun begitu...

tapi my fiance pun ada cakap muka i kadang2 nampak macam budak2...pernahla beberapa kali kalau keluar tu kena hulur IC sebab orang ingat underage...