Monday, April 28, 2008

Sempat ke nak belajar bahasa Itali???

Tup tap tup tap dah nak masuk May...

Gosh, lagi 3 bulan (actually less!!!!aku kena buat that countdown thingy esok. Jap...kena confirm ngan tour agent dulu, nanti silap tarikh kang haru!) lagi nak pergi Italy tapi tak belajar sepatah haram pun bahasa Itali....I am so gonna die there, okey!Harap je beli CD Berlitz "Learn to Speak Italian in 30 days" and Guidebook "Europe on A Budget" tapi buku dan CD tu semua masih cantek dalam pembalut!

Boleh tak???

Tak pasal2 petang ni aku panic sorang2 tiba2!

Dan harus la aku hantar SMS kepada cik abang tunang....

Me to Fiance : Sayang. kite kena belajar cakap bahasa Itali.Balik ni practice!

*agaknya bila dia baca sms tu dia ingat aku dah start meroyan tak????*

Walaupun dah pukul 5.30 pm I still can't leave the office.

Why????

Nak kena tunggu divider bukak. Al-maklumla orang menumpang. Jangan banyak soal!

Tapi mampos la macam mana nak belajar bahasa Itali guna CD when I don't even have a CD player????*yang dalam kereta pon dah kena curi...sialan!!!* Bummer bummer bummer!!!!Sangat benci bila aku terkebelakang oleh teknologi!!!!

Haruskah kami beli IPod baru???Sepasang???Yang sama color???

*oohs...romantisnya. I should suggest to him that, right???ok ok, balik ni I will suggest...tengok dia terpengaruh tak oleh my droopy eyes....cehcehceh.My cousin always say that Arif shouldn't be easily influenced but hey, kalau dia lakukan atas nama chenta.....siapa dia nak halang kan??? Aku sangat bertuah!!!*

eh...melencong pulak....

What do you guys think? Can I still learn the language with my deteorating memory???

Ni yang nak mintak bantuan Elisa and Francesca ni...tapi dua2 tak boleh harap....asyik takde kat YM je memanjang...

anyways....cya all tomorrow. Akan ku cuba layankan royanan (is there such a word???) diri ini...

1 comment:

idayusof said...

hai Zu..

i always check this website if i wanna look for a translation. well, it's not that accurate.. but at least i hope this would help.

http://babelfish.altavista.com/

hav fun!