Friday, June 6, 2008

Sudah ambil baju kurung....

Lunch hour tadi i lari sekejap.....

I pergi ambil baju kurung dekat kak siti taylor, yang dah berabad-abad tersadai kat kedai. Sampai2 ofis dia call kata the amount i paid tak masuk manik2.....shit....nanti kena pergi balik. Tapi takpe la, i puas hati...kerana....

Aku dah nampak kecik sikit dalam baju kurung kedah tu sebab ponggong dah kurang seinci!!!!

Akak siti kena resize. Kalau tak baju nampak tak glam, sebab kurung kedah tu takat punggung, ala-ala manja gitu....

Perasan sial....hehehehe....whatever. Yang penting diet sudah membuahkan hasil. Most of the time aku risau gak....dengan badan yang umpama di pam-pam ni. Nanti kalau aku mengandung macam mana? Besar sangat sampai kalau emergency kena panggil stretcher....ish ish ish...mintak dijauhkan.Heheheheh...

By the way the baju kurung made my day. Earlier in the morning was pretty bad....I was in no mood at all and aku rasa macam nak lari bunuh diri je terjun bangunan.

*jangan risau.I'm not suicidal.*

Sigh...

Its friday. My mom and siblings will be here tomorrow morning for the wedding. Aku macam malas je, tapi nanti orang kata apa pulakkan. Lagipun its high time to meet my new future SIL. Yeah. Aku pun boleh guna perkataan itu sekarang. Scary? Perhaps. I dont know, sometimes the jitters get to me and again, I felt like running away....

Because running away felt like the safest option for me. Memang ia tidak menyelesaikan masalah. But what the heck, as long as I don't get the headache of solving it. Sounds irresponsible?Maybe. But I always had my way. Dulu senang cerita, hidup orang has no impact over my actions, but sekarang ni macam semua benda aku buat akan menyentuh hidup semua orang...aku tak betah....

OK...lets not dwell over this.

One step at a time.

*this is my mantra these days to help myself calm down and NOT freak out!!!!*

Sigh...

Mukris is leaving the firm for greener pastures. Good for him. I wish there are greener pastures for me...maybe one day. And we are all planning a farewell for him, and guess what....its at my joint!!!!Hehehehhe, macam happening kan!Akan ku jadikan ia happening!Siap belon2 sume (harusla aku kerah dua tiga orang askar tiup belon semua)!

Its a sign that its high time to change the bulbs and clean the house.

I have a lot of things to do this weekend!!!Help!!!!

No comments: