Friday, July 11, 2008

3 days with La Mer...

*Ini post takde kerja...whereby I ramble not stop over nothing*

Well, you guys must have read the post when I got my bday freebies from La Mer.For those who had missed it, click here. U will get the full blown account of it.

Usually one sample bottle can last me around 1 to 2 weeks or so. That is based on my past experience hacking samples from over the counter.

*yeah, I have to admit I am a sucker for samples, and this is my 4th mini bottle of creme de la mer....kalau aku jadi salesgirl aku dah chop diri aku ni sebagai cehapskate...hehehe...asyik ambik sample je tapi tak pernah beli product*

**but then again I never met the same salesgirl twice.hehehehe!**

Anyhow, since I got my mini set I have been religiously drowned into my beauty regime. (yeah, harus tayang kegigihan kalau mahu prove to cik abang tunang that I REALLY REALLY NEED this set). Sangat keji.

And guess what???In three days, I found out that...
*yeah, inilah akibatnya bila tak buat apa2 kat umah, then ada cermin besar dalam bilik, habis semua aku belek!*

Jerawat makin kurang .... yang mana ada dah mula kering...
*segannya, dah tua bangka pun ada jerawat*

Pori pori makin rapat....yeah, itu penting. Kalau boleh hilang terus.Biar invincible.

Muka terasa makin tegang. Ini mesti effect lifting serum tu. I like!!!!!.Ada garis2 kat leher ini yang ingin kubuang, u all rasa sempat tak hilang before botol cinoni tu abis??

And my face is now a bit lighter.

Sigh. Bila la cik abang tunang will come to his senses....lagi 7 bulan nak kawen ni, and kalau start sekarang there will be ample time to transform me into a glowing bride.

*I think!!!muahahahahaha!!!super evil laugh*

4 comments:

mylife said...

siot ko zue... hahahhahaha

encik abang tunang ko tuh baca ke tak blog ko nih??? kalau tak harus ko leseh lebih sket kat dia... hahahahaha

zie said...

I am so jealous. Ur damn lucky Zue, dapat abg tunang yang amatla pemurahnyer. Hu hu.

Ur post buat I nak try La Mer la, maybe I will use my bonus money for that. Tapi tak boleh la, nak beli baby crib, stroller and baby seat la plak. Hu hu..

Zuraida said...

heheheh

dearies....cika abang tunang tak baca la blog aku (grin)....nasib baik!hahahaah!Kalau dia baca tak pasal2 je kena cop materialistik!

but people, me still batting my eyelashes. Belum dapat lagi la.hahahah. cik abang tunang nampaknya semakin kebal dengan rengekan manjaku ini...

*ok, before u vomit, i better stop here*

ziez,
sila la cuba.gerenti puas hati. i did. hahahaha.ala, kalau tak sure sebab mahal (ye la, kos agak tinggi juga), boleh la gatal2 tangan mintak sampel. diorang kat kaunter ni sangat murah hati ngan potential cusrtomers ni.

Shmea said...

yaaaa semua org pegi cuba pegi cuba! sangat best! :D

(btw, i'm not the said sales girl haha)