Tuesday, July 22, 2008

Kalau Pemalas Nak Buat Kerja Tu Bagitau Je, Meh Aku Komplen Sampai Ko Diberhentikan...

Macam sial je akak cleaner tadi...

Yours truly have to admit that I visted the toilet a lot, because I drink a lot of H2O's. So last 5 minutes I went to the loo to relieve myself. As I step in there is a sign "Wet Floor" and a pic of an orang lidi slipping, so naturally what I understand from that (stupid) sign is that the floor is wet.

It so does not mean "No Entry, Toilet Cleaning".

That's two different sign...supposedly. Coz the latter has an orang lidi cleading picture.

Ini bukan first time aku nampak both signs ok....aku bukan naive (or bodoh).

As I go out of the loo, the cleaner suddenly shouted at me.

"Kotor la...pijak sana sini.Tak nampak ke tanda tak boleh masuk??"

Aku paling anti orang jerit jerit ni.

First of all, buat ape la ko bitch nak jerit2. Papan tanda tu tak kata No Entry, dia just kata Wet Floor.

Dah la ko silap guna papan tanda, ko nak marah marah aku apesal.

Ko ingat aku nak bagi muka ke???

So aku jerit balik.

"Yang ko pakai papan tanda silap tu apesal???"

Pastu boleh tak dia ada hati nak jerit balik. Then jeling-jeling.

Apa lagi, aku pun blah then cakap...

"Kalau tak nak kerja, cakap je la pemalas. Aku boleh suruh cleaner company berhentikan. Baca tanda senang pun tak gheti, pergi balik belajar macam mana nak jadi cleaner la dulu!!!"

Ambik ko. Mau lawan aku time aku tgh sakit hati....

6 comments:

~LIZA~ said...

hahahahahahahahahahaha! padan muka dia..

puterikurekure said...

apa la cleaner tu. kerek sungguh!!!!!

meh sini aku piat tinge dia!

Zuraida said...

yeah.dia ingat dia sorang boleh kerek.tak tau aku pun kerek jugak...

zie said...

serves her right!!! Haha...

kalo i pung, i hampuk cenggitu gak.

Shmea said...

whoaaa kak zue garang siott!

Zuraida said...

lea,

orang berbudi, kita berbahasa...orang tak gheti bahasa ko bagi pelempang je..

heheheh

don't mess with me when I am moody :(