Tuesday, July 8, 2008

Mari masak spagetti....

Hahahahaha. You all mesti ingat I dah give up with my lunch cooking habits kan???

Sangat silap okey. I masih gigih memasak. Kadang2 saja ja tak update sebab tak ambil gambar..

But then ada banyak request...so mari memasak bersamaku...

Time memasak pun kena sexy....ni practice untuk bila kawin nanti...so that hubby lagi berselera nak makan...

Tapi jangan risau, masa aku memasak semalam aku sendirian di umah tengok the Sarah Connor's Chronicles kat 8TV...

So menu hari ini ...pan fry chicken spirelli...

Ini la rupanya from start to end. Its damn simple....just tumis bawang with a bit of oil, then splash the diced chicken (already lumur'ed with mixed herb spices) sampai garing...

Then dish in two tomatoes (cut into cubes) with a bunch of tauhoo....i like the one yang dah digoreng...macam garing garing gitu...

So, here are the champions yang mesti ada...

Garam (obviously, secukup rasa), herbs (rosemary, grounded pepper and paprika) and the spagetti sauce...

I masih ada some leftover Kimball spagetti sauce from my last cooking session. So lepas dah masuk the spaghetti into the pan fried onions, chicken, tomato and tauhoo....I just added a few tablespoon of the spagetthi sauce, then rencah with pepper and paprika...

I love paprika. It makes my spagetthi sangat sedap....

Inilah hasilnya....
Ish...terbalik pulak. I thought I rotated this pic. Anyhow...tada!!!! Dalam kuali je la ye....I didn't move it to a tupperware till hours later...

4 comments:

~LIZA~ said...

looks yummy!!

Zuraida said...

teheheeheh!!!mesti yummey!!

Shmea said...

lain kali masak2 tu, panggil la kiterang dtg makan. hihi.

Zuraida said...

ish, mau datang makan ke??
sanggup datang taman tun tgh2 malam buta, or awal2 pagi???kalau ada tu holler je, aku hidangkan apa yang ada...