Sunday, September 28, 2008

Quick update

owh sangat happy.I have settled all my raya shopping...will tell all about it tomorrow.hahahha.in the meantime,I am settling with a very heavy stomach.Filled with food!

Mommy called earlier today,buzzing about a customer of hers that won't pay up her tailoring fee.Somehow it ended up in a huge mess,coz this auntie dragged her husband in the fight and decided that she wont pay anything more than rm500 for the curtains.

Fyi,curtain tu bukan utk living room je-its for living room,plus dapur,plus 3 bilik,and surau.Bukan french pleat lurus je,siap ada roman blinds and box split.

Rm500 je?Gilo apa?ko beli ready made pun belum tentu dapat that price.Mimpi la u..

At the end my mom bengang,then decided that rather thsn not get paid,baik bayar je utk kain orang tu.Dah la pakai kain murah.

So she end up paying the lady money for the kain,and suruh makcik tu hantar langdir tu balik.

Makcik tu kononnya ingat my mom tak sanggup ambik balik langsir tu sent the curtains over.Bila my mom bayar terdiam dia.

Padan muka kena pakai langsir lama.

Kalau dah tau tak mampu lain kali bagitau la budget awal2.Ni order bagai mak datin pastu tak nak bayar.

Teruk betul.

Enough of that.Sebab dia I got new curtains,siap ada box spit lagi.

Hehehehehe.Rezeki jangan ditolak.Senyum je la kan.

2 comments:

Genie said...

wah menyakitkan hati customer tu. padan muka kuasa dua!!

Zuraida said...

yes genie....

my mom dah bising bising since last week, i dah sound siap maki-maki lagi. Hahahahah. kalau aku tak de punya bagi muka. Business is business.

Ingat senang ke nak buli2 orang??