Wednesday, December 24, 2008

Tolak ketepi everything....I'm on holiday mood...

Semalam MC. Sakit. Malas nak elaborate. Nanti sakit hati pulak. By the way, things are slowly easing up. I am calmer today, sebab I took the approach malas la nak fikir all the itsy bitsy details.....nanti wrinkle forhead aku baru tau.

Yeah. Sedih-sedih selalu nanti develop perpetual frown. I don't want that. From today onwards have to smile more. Ease the facial muscles more.

Thank God for my La Mer eye cream. Sedih ke, meraban ke....muka sembap tapi mata maintain. Takde dark circle. Takde puffy eye.

Total lifesaver.

Sigh....

Hari ni my holiday mood kick in. Ye lah, paycheque masuk semalam. Lega sikit hati dah ada duit lebih sikit for the wedding, which reminds me that later need to be set aside for safekeeping. Dalam hati dah panjang berjela2 list of "things to buy", but seriously I don't think that any of that is achievable since kena berjimat cermat sikit for the next few weeks till March sebab obviously with the wedding getting closer banyak duit nak kena pakai.

*Ye lah, aku bukan anak orang kaya. Takde trust fund, so saving je la ada.Sigh.Nak bayar duit MICPA membership lagi....*

So far dah settle my xmas shopping. Tinggal beli pressie untuk arif je.

*Mentang2 bengang ngan dia keep his pressie for last. hehehehe. Masuk list bad boy nanti takde pressie*

Thank God sempat beli the gift for tonight's xmas party at Nikki's. Meraban cari benda within rm15 ro rm20 budget that's unisex. Barang lelaki selalu mahal2. Then bila jumpa barang budget its below rm15 pulak.

Sigh.

Last2 I end up with a Nike water bottle. The mini size. Cute. Color biru.

Sigh.

A mention in you-know-who's blog slightly dampens my mood. Tak pasal2 aku yang neutral ni jadi bahan. Eh, korang takde kerja lain ke? People mind your own business la, bukannya aku pi kacau korang ke apa. Ada aku pi bloghop dari satu blog ke satu blog dan dengan perasaan hasad dengkinya meninggalkan komen membunuh? Ade aku caci maki orang lain? Takde kan? Yang korang busuk hati sangat tu apesal?

Sheesh.

Orang2 macam ni la yang merosakkan bangsa sendiri. Cakap orang muka pecah, tapi tak cermin muka sendiri.

Sigh.

Let's not ruin my existing good mood. Baik aku sambung buat kerja. Kalau layan loser2 yang tak kenal orang ni sampai esok tak abis cerita.

Have a good holidays folks!

No comments: