Tuesday, December 16, 2008

Wedding preps kick off

My mom sent me this over the weekend with a note ....


"Dah start buat bunga pahar dah!!!!"

In the background is my dearly beloved sister working her ass off for me. See, macam mana la aku tak sayang my siblings kan??? Siapa la yang sanggup bersusah payah untuk my darling old me....

Ingat nak tukar buat bunga dip, since this bunga pinang idea was from last year. But my mom seem over-excited about it, and since we have almost everything to make it (the dried bunga pinang, bunga cengkih, ribbons and whatnot) I suppose it is no harm to just go on with it.

Besides, kalau nak harap aku keluar duit beli kat kedai memang tak dapat la....satu cucuk RM26. So just count my blessings that my mom is actually in the mood to cater to my wimp...though it was something from yesterdays.

Maybe if she can do extra's we can use the same theme for the dulang hantaran...hmmm...i should text my mom and sis. hahahahaah!

8 comments:

~LIZA~ said...

serious cantik!! babe, don't forget to keep 1 for me :D

Zuraida said...

liza dearie...

bak satu??boleh boleh...nanti awal2 lagi aku sorookan untuk ko ye...

Genie said...

wah..

dah kawin jgn luper ajak yeh!!

hehe..

Zuraida said...

genie,
insya-allah, kalau takde aral melintang ada la jemputannya...

Lina Chan said...

ani rupanya kat blkg tu..
ingatkan kak zu.. haha~

Shmea said...

bagusnya buat sendiri! :)
can save for other stuff.

Zuraida said...

Baby,

ko tak boleh perasan adik kembar ko???

Lea,
nak buat camne...ongkos tak banyak. Ni measures to cut cost.

Hahahahaha!

Lina Chan said...

kak zu~
mmg x prsn time akak send mms x jelas sgt..

-- ni yg kena bli hp br ni nnt --

ani kakak baby la..
hehe~
baby lagi adik dr ani..
eceh2~