Tuesday, March 10, 2009

Brace yourself - ledakan gambar2 bersempena majlis pertunangan Mak Lang saya....heheheheheh!


Kira dah letak tajuk panjang2 kena semua paham2 la yang entry ni akan ada banyak gambar....hahahhaha....

Tapi sebelum apa2 nak selit ni dulu....

*Me - last Friday night - before I left home to pick up Liza*


Muka sememeh sebab takde make-up. Kononnya fresh look sebab baru lepas mandi basuh rambut semua, so malas nak letak concealer ke apa. Tahu2 Peej and Noy joined us, and diorang obviously pakai make-up macam Malaysia's Next Top Model (hahahahahah!), so I am a bit rendah diri la that night...

More pic's at Peej's blog - obviously u all tahu the link kan?

We hang out till almost 2 am, and I was suppose to go back straight to Tampin after tapi rasa macam penat pulak, so I detoured home, catched up on zzz's and only left KL for Kuala Pilah the next morning....

*dengan ayunya driving pakai kebaya top okeh!!!!*

I left at 9.30am and the traffic was bearable, though banyak kereta tapi still moving, tak jam. Aku sangat bersyukur!!!!Tak kuasa la kalau tiap2 kali balik stuck in jam. So manage to get to my Mak Lang's crib by 11am. Heheehhehe. For the first time ever I beat my mom, sebab she only get there close to 12pm.
Sementara tu I mingled with the relatives (coz Mak Lang I tengah bermake-up) and took photos with my cousins and anak sedara....

*apa la akak ni....suka bebenor tangkap gambo*

*Ini anak2 pak lang saya - wana, wani and wina - serious tak main2 okeh*

*Apa pandang-pandang??? Gangster ni....*

Lambat sungguh ko sampai ye.....that's my sister melambai2 macam ratu malaysia.....



Anyway, diorang turun kereta je kitorang terus snap pics!Hahhahahaah!


Okeh.....back to the story. Pada anda semua yang masih belum mengenali Mak Lang saya, here she is......


*Mak Lang saya - baru berumur 26 tahun*

*Before the ceremony - nanti kang dah start susah la pulak nak tangkap gambar kan??*

Ntah macam mana secara tak langsung tetiba kitorang jadi photographer for the day. Hahahahha! Tapi obviously kat kamera I banyak gambar I la *hoho, gelak keji*.

Some of the pics of the event day....



Ok, despite the lauk pauk yang banyak tu....bakal pengantin boleh makan ini saja...


*3 biji kuih dan satu gelas air sirap!!!!hahahaha!!!diet2....lagi 3 bulan nak langsung, tak boleh makan banyak2*


*Ani curi satu - tinggal 2*

At the end of the day semua orang kepenatan....


*kita tido dulu!!!!!*

* i pun penat jugak!!!*

Sigh...that's it from last weekend. The rest of the pics biar la I simpan dalam archives ye!!!

2 comments:

Mrs LVoe said...

satu je sha tgok ---> ur ebony NF. so gojes like u

Zuraida said...

hahahahah...

thank u thank u....

gambar kecik cinoni tu pun u nampak?