Tuesday, April 21, 2009

Accessories fanatic!

Last weekend aku berdrama sikit dengan my sis. Alkisahnya she brok two of my Ikea frames yang I letak kat bilik dia. Retak dari tengah okey sebab dia letak kotak atas those frames. Wtf. Aku tetiba je emo and stress, ye la...penat2 aku heret frame tu balik sedap2 gigi je pecahkan kan...sigh...so I called her up and meletup sekejap.

Which is uncalled for.

Panic la my sis sebab I kalau meletup memang agak hellish sikit.

*tapi I jarang meletup, thank God*

Anyway, untuk menenangkan jiwa dan raga I pun kemas-kemas barang, then I was reminded to a stack of jewelleries yang I dah berabad-abad tak pakai, mostly oversized earrings yang since I moved to my current office, was banned for office use.

Sigh.

*Yeah dot...ingat tak dulu2 zaman PwC kita selalu suka pakai earring besar-besar????I miss those days. Terasa macam dulu aku trendy, sekarang aku boring. Sigh*

What's more saddening is that my silver earrings and bracelet semua dah gelap-gelap and tak kurang bersinar.....so I pun dok la in front of my TV and clean them up....


*hours later...after extreme cleaning*

When I am done with the silver, terlebih semangat pulak. I started to re-arranged the rest of the accessories, and the end result was.....

*tada!!!!*

Close up....

*ni baru satu...*

I only manage to re-arranged like 65% of what I have, coz dah takde space. Kena beli lagi satu foam board tu la kat Ikea nampaknya....

13 comments:

Shmea said...

perghhh dah boleh bukak kedai ni. hehe. i have my collections as well tapi campak je dalam box. pastu bengang ngan diri sendiri sbb dia nyer hook tu slalu tercabut/patah. bleh?

jane_doe3328 said...

hehehe..tasbih pon masuk sama yang tak tahan tu :D

~LIZA~ said...

eh i suka la the way u susun your accessories mcm tu :D

Zuraida said...

oh my,

same with me la.

last weekend sampai terkinja2 cari
earring hilang. tu belum kira dalam tiap2 bag i ada earring lagi yang I cabut after pakai then tak pernah nak letak balik kan...

sigh

Zuraida said...

jane_doe3328...

hahahah. senang nak cari nanti.

liza,

kan???macam teratur je...

Mrs LVoe said...

goshhhh u buat camnie?? mlopong sha sat. hehehe

zu, rajin la u dear

peej said...

banyaknye,..ingat pergi kedai ke apa tadi..
mcm best je gantung2 mcm tu..tp my place jenis bepat berhabuk..so semua kena letak dalam kotak..

Zuraida said...

sha,

laaa....dah tiba masanya keluarkan dari kotak. kalau tak lupa.

peej,

kena la beli berus kan rajin2 brush up...hahahahah....

idea lagi satu is letak plastik cover on top, so abuk tak senang hinggap....

shasha said...

wohhh~~~...ini dah macam kedai nih...

Zuraida said...

hahahahaha....

tunggu la, maybe nanti aku bukak kedai. nak?

SJ said...

ahh.. creative way of susun-ing your accessories. idea bernas. dah tak tau nak buat camne dah my accessories kat dalam bilik ni. hilang, putus, takde pair letak terabur2

mylife said...

nice one there... idea yg bagus utk house deco.... ko frame kan n tadddaaaa!

Zuraida said...

thanks fiza!

tapi kalau dalam frame mesti macam susah nak bukak kan???