Tuesday, April 21, 2009

CPA career fare at Mid Valley

Despite the current buzz that people are not employing, aku masih gigih nak bertukar kerja...

*ooopsie. hopefully takde bos baca nih*

Anyways, I went to check out the CPA Australia career fare at Mid Valley last weekend and boy was I dissapointed. Ada lebih kurang 20 booth je. wth???? Buang masa? Maybe. But then beggers can't be chosers kan? So bedal je la.

Obviously aku tak pergi sorang-sorang, I got a bunch of gal pals to tag along just for fun, sebab ingatkan its a big thing ke apa.

Sigh.

We had fun though. Aktiviti utama hari itu : kumpul pen!

*boleh tak????gilo pi career fair semata-mata nak kumpul pen?*

So met up the rest for breakfast at Killiney's before the fair....

*itu Komala tengah berbaris beli makanan. Surprisingly Killiney's Mid Valley penuh on a saturday morning. Wth? Pagi-pagi semua dah nak bershopping kah?*


*itu my teh tarik....i prefer Killiney's Uptown*

*my breakfast - mihun. I still prefer Killiney's Uptown, sob sob*

We left Killineys sometime after 10.30am, and had to register.....
To get this.....

*My visitor pass!*
Did I mention that it was a tad dissapointing????
Still, kena maintain happy face.....

*okey, gambar ni gambar takde makne...actually that guy was holding more than 20 recycable bags he collected from the booths and he was stuffing it all in one bag to make it less obvious......boleh tak, aku kumpul pen, dia kumpul beg?*

So dah penat2, kita minum dulu....

*banyak seh minum vico*

*happy dapat air sejuk*

Yang paling aku tak puas hatinya, masa kat ofis takde pulak my company nak bagi pen ganteng macam ni.....sekali kat career fair berlambak-lambak okeh pakai bagi....

*2-in-1 pen and pensil picit*

Tapi aku tak dapat.....sebab aku tak singgah booth company sendiri....menyorok!!! hahahahaah!

*ok, diorang dapat pen itu......tensi tensi....aku nak jugak!!!!!*

Takpe la.

Nasib baik 20 booth je, by afternoon my legs are killing me because.....

*I wore my super killer Gladiator heels from Charles & Keith....hahahahaa....harus harus*

I was rushing to go off after the career fair to make a pit stop at Bangsar for a dress for Friday night (woot!!!) and movies later at Cineleisure.

Arif and I went to watch Jangan Tegur, and though the movie was so-and-so, watching it was painful sebab ada minah dok sebelah I tu tak boleh berhenti-henti dok pot-pet-pot-pet the whole time the movie was screening.

Seriously, can you actually respect other people's rights to peacefully watch a movie? I don't pay 11 bucks to get a free commentary/spoiler to the movie for the next 2 hours.

Selalunya I experience this kind of things kalau tengok cerita melayu. Kalau tengok cerita Inggeris tak pulak orang melayu bising2 kat panggung. Apa, sebab senang paham senang hati la nak berceloteh ye?

Nak borak time tengok wayang bukak panggung sendiri la.....macam KLS..

Nasib baik bukan panggung aku, kalau tak sompah aku halau!

*ish tetiba emo*

Anyway, nak pukul 5pm dah. OMG, cepatnya masa berlalu??? I tak puas lagi berborak ngan sha and sharmeen.

Sigh.

There's always tomorrow, kan?

6 comments:

shasha said...

babe..apasal tak sound je minah yg pok pek tuh?..hehehe..biasanya aku emo..tapi last2 hubby juga yg melazer org2 begini..aku berani bising kat hubby je...

Zuraida said...

shasha,
memang aku bagi sedas.
diam kejap.
pastu mula balik.
nak je aku tapekan mulut dia ngan duck tape.

WeBViDeOKLiP said...

tukar je
janji puas ati

peej said...

love ur super killer Gladiator heels ..tp x sanggup nak pakai..kalau pakai confirm i duduk je sambil pose..x sanggup nak berjalan2..haha..

Cik Kiah said...

boleh sambung today!!!

hehehe...

Zuraida said...

peej dearie,

itu love at first sight ok. kalau tak try it on takkan dapat azam nak pakai the heels.heheheheh.

cun ok.

cik kiah,

harusla kita sambung kan kan kan....