Wednesday, April 22, 2009

My recollection of our HOT blogger breakfast session....

I bet many of you have seen our photos from last Sunday breakfast session in Peej's blog, Farah's blog and Liza's blog. Tapi takpe, ini photos dari kamera aku pulak, so eventhough its the same event, the pics are a tad different.

The breakfast almost tak sehappening yang disangka sebab tetiba je pagi-pagi buta Liza dah sms nak cancel. Wtf, aku dah la drive jauh-jauh dari PJ. So since Farah is still on the way, I offered to pick up Liza. Hahahahaha. Mesti Ben berapi je. Zue ni tak abis-abis kidnap bini dia every weekend.

Heheheheeh.

*Ben, aku dah suruh Liza mintak kebenaran ye. Heeheheheheh. Aku tau ko baik hati sebenarnya. Nanti kita lepak makan burger*

Smile.

I took my own sweet time coz Liza still have to attend Ben first, so I drop by dulu kat Pasar Dato Keramat for a cuppa....


*minum kopi kat pasar? apa kes?*

*jam, so muka tak puas hati*
Actually hajat di hati nak kuih apam kaler hijau tu kan, so pergi la kedai makcik yang banyak kuih kat hujung tu....

*kuih idaman takde....boleh tak?*

Frustrated, so beli kuih lain. Benci.

I had a cuppa and read the papers. About 30 minutes later I took the Duke Highway (OMG, gila...ambik highway? Duh, jalan tu cantek okeh!) and arrived at Liza's about 10 minutes later.

As Liza stepped into my car she buzzed me a soalan cepu emas.....

Liza : Beb, ko ajak peej ke?

Me : Tak tahu pulak dia nak datang. Farah ajak kot.

Liza : Dia dah sampai sana....

Me : OMG, wth????

Aku pun mula memecut ala F1 driver, halfway hilang arah somewhere behind Setiawangsa. Hahahahaa. nasib baik Liza ada, kalau tak lagi lambat la......

Hahahahahaahah.

Sampai-sampai je si peeja yang gorgeous tu dah menati dengan penuh kesabaran. Ada bahang-bahang kepanasan sikit so aku pun terus declare disclaimer....

"Sorry peej, aku tak tau ko nak datang!!!!"

hahahahahah. Sompah. Kalau aku tau takde la aku berkeliaran kat Pasar Dato Keramat tu kan?

Anyway....

....we gossiped.

....and gossiped.

....and gossiped.

I love!!!!! My very own ala-SATC circle. Farah, I don't mind the sessions being permanent too!!!!!

So obviously Ms Gorgeous tarik kamera dulu kan, Peeja kan suka camwhore.....so once sorang dah start, semua orang start....

*Liza, Fiza kata kita dress up untuk pergi breakfast, ye ke????*

*blogger tegar alaf ini*

*Peeja, i soka rambut you gulung-gulung macam tu....nak jugak!!!!tapi nanti i ikat my hair, defeats the purpose kan?*

*oh dia kenyit mata pulak*

*aku curi peeja dari farah, pastu aku gossip rahsia ngan dia...hahahaahah*

*model bag!*

*ini bag peeja! yang baru beli tu kan? yang kat blog tu kan?*

*ini beg liza and zue pulak....tetap yang sama tiap2 kali datang breakfast. Liza, ko rasa orang Oldtaste tu perasan tak bag kita yang itu je? Harus kita bawak beg lain next time*

*oh my, gambar ni aku suka. ala2 banyak rahsia. Memang banyak rahsia pun. Tetapi sebab rahsia, biarlah ia kekal rahsia*

*ni setaelah berkali-kali orang kat Oldtaste tu try tangkap - bukan tangkap kitorang okeh, tangkap gambar*

*gigih*

*nasi lemak atas meja tu aku yang punya!*

I had a great time.

I will miss u mucho grande next weekend. Sigh. Update pics k?

7 comments:

mylife said...

zue, i hate u... nanti mesti liza n ko gelak sakan kan aku ek... cinconet toncet!

p/s lenkali jgn lupa letak link sekali... ;)

~LIZA~ said...

memang harus la kan aku bawak beg besar gedabak mcm tuannya itu.. kalau handbag kecik camne nak masuk camera aku yg jugak besar gedabak mcm tuannya itu?

shasha said...

babe...tiap2 minggu nasi lemak la jawabnya nih...ahahhahah

Zuraida said...

fiza,

ok la ok la. lain kali aku hafal link ko.hahhaahhaa.wey, aku ajak breakfast tak mo. camno ni?

liza,

kita kena bawak beg besar yang lain pulak....

shasha,

nasi lemak tu makanan ruji. nak buat macam mana ni??

*gigil tak dapat nasi lemak!*

Nonoy said...

alaaaa... sex and the city ada 4 org.. korang dah cukup corum... nanti i ngan kak tina jadik ape??? hah???

Zuraida said...

ala noy,

SATC tu ada 4 orang je sebab Carrie Bradshaw tak jumpa lagi hot chicks over 40 yang boleh masuk club dia.

DH ok je tambah ahli, bila orang pindah masuk Wisteria Lane je bertambah orangnya....

kita jadi macam DH la pulak!hahahahah!

*biar Peeja jadi Edie Brit,sebab dia ruthless and sexy. kepit dik, kepit.

peej said...

asal lak aku jadi edie??tp syiok jugak kan..perhatian ramai gitu..

letak jugak gambar aku yg serupa beruk itu..x suke ok..bersemangat betul..