Thursday, April 23, 2009

My To-Do List.....

In 3 days time I am joining the frequent flyer gang - walaupun tak boleh kumpul MAS Enrich Miles dan travel ala destinasi budget, the most important thing is that I will be out of town.

For 9 F*ing days!

*berlagu McD tu....tadatatata!!!!!I'm Loving It!*

Haruslah banyak benda nak kena buat kan, so to NOT FORGET the things that should be done before fleeing the country (chewah, ada bunyi macam jetsetter tak?), I am crossing out things I should clear to have a fuss free holiday.

1. Change MONEY!!!! - harus. Sabtu nak pi money changer.

2. Get ole2
- ubat Tito Jun - checked!
- serunding for my auntie's - checked
- baju2 Bailey - belum beli lagi!!!!Beli after work.

3. Buat laundry!!!! - checked!

4. Pack my bags! - hmmmmm, partly checked. Dah keluarkan my red moc croc Guess bag! *phewh, berpinar2 mata orang kat luggage waiting area itu nantio drooling over it* and tengah contemplate whether I should bring my Dome moc crog Guess luggage bag as well.....won't it be too much? Banyak sangat sampai nampak cam nak pindah???

And I have to make sure I pack 2 bags so that I'll be Ho Chi Minh ready. Heheheeheh.

*gila keji*

5.To set aside the accessories for the travel. Walaupun baju biasa harus nampak uber chic with my headbands, bracelets and super sexy plunging necklaces!

6. Make sure Bailey picks me up - checked!

*kalau dia lupa I'm twittering him next!*

7. Call up the rest of the cousins to entertain me - checked! and made sure my shopping cousin, Chico, clears his schedule for my blogshop shopping hunt.....huhu...can't wait!

8. To choose the shoes to bring along. 1 stilleto, 1 walking shoe and 1 flip flops!

9. Toilettries, jangan lupa. I'm not bunking at hotels that give out freebies.

10. Shopping list - Cik Kiah nak baju LaCoste, Zie nak fridge magnet, Kak Sarah nak chunky belts and bracelets, and lots and lots of dried mango.

Cukup duit kah???

11. Ang pau wedding Syafiq on Saturday.

*that guy just lost his man card, so kena la aku berbaik hati tabur donation*

And all of this must be done by...... mostly today. Coz tomorrow's Friday and guess what, besides Syafiq's wedding on saturday, I have 2 parties to go!!!

*oh my, malam sabtu tak boleh tido dowh. Flight aku pukul 7 am, pukul 5am dah kena ada kat LCCT*

Sigh.

ITS GONNA BE GREAT! i CAN'T WAIT!

*Crossing my fingers and hopefully gaji masuk cepat2. lagi banyak duit lagi baguih kan?*

11 comments:

~LIZA~ said...

nak dried mango jugak :D

Cik Kiah said...

hahahaha...kalau duit tak cukup,roger awal2!!

dont forget to enjoy urself yek...

Shmea said...

have a safe & enjoyable trip kak zue! :)

shasha said...

babe....sgt jeles ok!!!..takpe laa..harap2 kamu dapat bersukaria...err...any souvenir for me??..fridge magnet pun jadik laaa...

*hahaha...seriously muka tak malu minta souvenir...

Zuraida said...

uish.

first sekali aku nak announce...aku tak boleh janji bawak souvenir balik utk semua orang sebab paham2 je, aku kena dulukan family..tut tut...then the list goes on.

so yeah, kalau orang pesan and aku "boleh tolong belikan" aaa, ada la tu.

heheheheeh....

macam cik kiah, sangat efficiente ok.

*smile*

anyways liza, kalau takde sepeket utk ko sorang aku at least bawak sepeket balik utk dikongsi ketika blogger bfast session, okeh?

boleh la tu kan....

*sob sob, rasa serba salah pulak....sigh...aku sayang kamu semua tapi duit terhad okeh. maybe next time kalau rezeki banyak kan, korang tak mintak pun aku bagi....

smile....

thanks for the well wishes!

~LIZA~ said...

share pon ok :D

Zuraida said...

see....aku tau ko sangat memahami...

muwah muah!!

*kita kan nak berdiet....hehehehe*

shasha said...

huhuhu...takpe takpe...yg penting balik nanti update byk2 dgn gambar2 sekali yerrrr...especially gambar gi memancing tuh!!

Penari.Gendut said...

HEYYY!! Dengki okkkkkk!!!!

(apa ni, masuk blog org, tetiba nak jerit-jerit, tak sopan betuiii haha)

missy f said...

HAVE A GOOD HOLIDAY.TAKE CARE.JGN SAMPAI TERLEBIH SHOPPING N LUPA FLIGHT BALIK KL ;)

Zuraida said...

Selamat datang penari gendut!!!!!!

To the rest, thanks for the well-wishes!!!