Friday, May 15, 2009

Finally...the beach!!!!!

Tak sia-sia okay angan-angan nak ke pantai....akhirnya dapat jugak! Weeehooo!!!! Gila gaban that morning Bailey insist on waking me up at 8am (after we both missed our 4am alarm for fishing....yeah, nak fishing la sangat!) so that I can go see the dolphins.

Ntah apa ntah fetish dia ngan dolphins ni pun aku tak tahu. he's been raving on and on for days, as if I have never seen a dolphin before.

Sigh.

Since he spoilt my beauty sleep already, aku pun bangun la menggagahkan diri ke Ocean World @ Subic Bay, only to find out that the dolphin show will only be on at noon.

Gilo apo nak suruh aku tunggu 4 jam kat situ semata-mata nak tengok dolphin tiga empat ekor?

Tak kuasa!

But for photo ops sake, I took pictures at the entrance....






*gila gaban dua cousin bercamho*

On the way back to the apartment to lash out on Bailey (hahahahaha, kononnya marah la sebab kejut pagi-pagi pastu takde hasilkan!), we passed through the marina bay where they have all the yacht prettily lined up.


*inilah cara memancing idaman...aku on kalau deep sea fishing je...get it?aku mau ikan paus!*

Since I was deeply frustrated...Bailey pun bawak I (dan ahli rombongan yang lain) ke pantai.....

Weehoooo....

Aku soka!

*Dia memang lain macam sikit...tak boleh tengok orang sedih nanti dia susah hati. Bagus kan?*

*at the entrance...nak pergi pantai pun kena bayar entrance fee*

*suka la tu dapat masuk free*

*aku pun dapat masuk free jugak...hahahahahah*

The beach was great!It was clean, it was.....clean. Hahahahahaha!

*itu dia bailey buat muka tak puas hati bila kitorang tak nak layan dia kat situ*

*ini lagi satu papan tanda yang aku tak paham - again. pointing out the obvious? ada ke orang biarkan anak tercicir-cicir kat pantai?*

*chico and myself posing at our hut. Yes, we got a hut. But its not cheap ok. Satu hut je dah PHP1,100...wth?*

*my feet berlumuran pasir....i like i like i like!!!!!*

*okeh, dah ada kat touristy beaches, harusla cuci mata ngan touristy guys. Main volleyball okeh. ada tattoo and six packs okeh. I like okeh*

*there you go, Bailey and his girlfriend Jov. She's my favourite now. Dia terrer masak!!!!Aku soka!!!!*

*When we were there ada la pulak satu group ni bersukaria berkaraoke. Damn it....berkali-kali aku dengar lagu "Bulaklak"tu. Naik saiko dah. Takde lagu lain ke???*

P/s : Liza, nanti ko pi Philippines ko suruh mak cik ko translate lagu bulaklak tu untuk ko ok. Mesti ko gelak guling-guling, aku gerenti....


*Best fastfood in town - Jollibee*


*tengah holiday pun macam tokei balak.hahahhaha.sebok kata aku gemuks.tengok la dia pun gemoks....hahahahah!*

*oh...pergi pantai sunscreen jangan lopa ok!*

*dah nak balik dah*

We only left the beach at 5pm. That's like one full day at the beach.

Masa my visit kat Manila I sibuk nak cari "ihae-ihaw"..... tapi satu pun tak kelihatan. Agaknya sebab swine flu kot, so semua ihaw-ihaw tu kena banned kaw-kaw punya....

Tapi I jumpa ini....

*grilled fish!*

Itu definitely boleh makan!

But then we still ate at home. Jov made beef steak that is oh-so-fabulous.....makan banyak-banyak pun aku tak kisah....

*patot la Bailey gemok sekarang!!!!!heheheheheheh! - gelak keji*

*Finally....ada pics of my official car. Sepanjang 4 hari i kat sana inilah kereta aku.*

*On the way back I had the windows down...kira macam feeling la angin sepoi-sepoi bahasa*

That night we just spend quality time in the apartment. Tak keluar mana, sebab Subic Bay malam-malam macam pekan mati je.

*tengok movies with Anang*

*makan Sun Chips kegemaran!!!!oh, sangat sedap okeh...kalau boleh aku nak bawak balik berkotak-kotak!!!*

*play cards*

Sompah aku tak terrer. Asyik kalah je, tak suka. Macam kena buli je. Whatever.

Nasib baik the next day flight aku pagi-pagi. Pikirkan penat nanti nak ke Ho Chi Minh pulak kan. So I took it easy, packed my bags and got a few hours of sleep.

Sigh.

Bestnya. Bila la mau balik lagi????

11 comments:

~LIZA~ said...

aku rindu la nak mkn kat jollibee :(

Mrs LVoe said...

sexy giler kentang u babe!!! very the HOT :P

Zuraida said...

waaa....u pun suka jollibee tu liza???

ingat tau tanya makcik ko pasal lagu "bulaklak" tu.

hahahahah

Mrs LVoe,

ye ke sexy???

shasha said...

huhuhu..best best...tapi mana gambar bikini baru ni babe??

*ter"excited" jumpa kamu sampai kantoi ngan member2 tangan ketar2...sampai ari ni aku kena gelar parkinson...huhuhu...tak sempat nak sembang lama2 ek..

Zuraida said...

uish shasha....

some pictures are just not meant to be released to the public okeh....sebab as far as I know blog ni still PG rated, and i wanna keep it that way...

*sebab kadang2 mak aku baca...payah nih*

terketar2?sampai begitu sekali?hahahahaha!

shasha said...

hahahah...aku mana gheti sembang ngan org maaa...tuh sebab takut semacam je...kui kui kui...

*alamak..blog aku ni dah kantoi ke blum ngan sedara mara??

Zuraida said...

shasha...

takut ke kalau kantoi???

hahahahahah!

Penari.Gendut said...

The beachhhhhhhhhhh!!!! BEST OK!!!!!! Dengki gila!!!

Mcm menyesal gila tak pegi mandi pantai sebelum aku pegi sini. Kan dah skrang tak boleh mandi! Pantai kotor dan ada sharks hahaha.

But we might be going to the beach or the lake/mountains next week! Silalah dengki yaa *sebenarnya aku yang dengki kau ni hahahaha*

dot said...

Babe..aku sebenarnye tak suke nak komen org dah gemok (sbb aku pon tak suke org komen aku gumok :P)..tapi..in this case aku tak tahan laa.. Apsal Bailey dah gemok macam aku lepas kawen? hahahhahaha..lain gile rupe dia last aku tgk masa hen nite aku dulu2 kan..hahahhaha..nih mesti senang hati dpt awek hot lagik pandai masak nih..hehhehe..

Sweettooth said...

I love Subic Bay, esp. area rumah2 lama peninggalan mat salleh dulu tu. I watched the dolphin show too hahahaaa and siap bayar RM75 kot lbh kurang to take photos with the dolphins in the pool area...syiok!

Zuraida said...

Dot...

aku dah kata dah...memang dia dah gemok.hahahahaah! (p/s : blog aku, ikut suka aku la nak kata sape gemok!). nasib baik girlfriend maintain slim.

*phewh*

tapi i have to say la...dia memang pandai masak ok.....aku ni ha macam dah ketagih dah.....

sigh.

sweettooth dearie....

lama tak nampak, mana menghilang???

ada gambar ngan dolphin???nak tengok!!!!

*itula...ini la akibatnya dah pergi nak tengok dolphin tapi TAK JUGAK TENGOK DOLPHIN! - sigh - maybe next time le*