Monday, May 25, 2009

Vietnam Lagi - the Day we Visit Town

Apa...ingat gambar2 kat Ho Chi Minh sudah habis ke????

Tanggapan anda salah sama sekali....heheheh....actually banyak lagi.

*grin*
Okay, kita sambung balik on pics after the trip to Chu Chi tunnel tu.

Obviously once we have spent the whole morning at Chu Chi everyone became hungry, so we went back to town to have food at Lions Restaurant, which is located at Ho Chi Minh city centre.

*the feel of the area sangat 1960's Renaissance - since building dia ala2 lama macam kat Melaka kan...tak de la bangunan sampai 80 tingkat*

The restaurant is like a gigantic buffet of food and what not......and mata macam meghelip je bila nampak food kan. But then though the spread is quite generous, since kita kat tempat orang still kena be slightly cautious with food.

*Among the spread made available*

*my plate - mainly consist of vegetarian fried rice, mixed vegies, fried prawns and egg salad*

*my favourite.....seaweed spring roll...sangat crispy, mana la nak jumpa kat KL nih???*

*menarik kan? itu escargot....untuk mereka-mereka yang berani je*

When we had our fill we walked to the nearby Opera House to have a fill of the City (as well as push our food down).....

*my FitFlop in action!*

*oh serabainya rambut ku!!!!*

*ini gambar wajib...hahahahah....tapi rakan2 bag-ho'ku, harga kat boutique di sini sangat ex, so not advisable to get your stuff here*

*then we said hi to the ladies that guarded the opera house!!!!*

*what happened to me? I thought this is suppose to be a free an easy pic!*

More to come......if we go to Vietnam, we must have Vietnam coffee....Hot & Strong!

*sila sebut hot & strong dalam intonasi lembut ala2 thai.....that's the way you should pronounce it!*

So tunggu.....

6 comments:

hanakirana said...

Agreed. Vietnam coffee is the best I tasted so far.

Zuraida said...

yeah....pekat dan sangat manis okeh!!!!

menyesal i tak beli sepeket bawak balik!

shasha said...

babe...apakah makanan paling sedap kat vietnam?..sila tunjukkan pada ku~!!

Zuraida said...

Babe,

to my personal opinion, makanan paling sedap kat Vietnam is.....the Indian Food!!!!

hahahahah.serius aku tak tipu. Mutton Ragostan and the Panek pale is on top of the world.

But then tu pendapat peribadi aku la.

*nak tahu betapa sedapnya ia? Its so god sampai sekali rasa badan terus terkejut and terus dengan lahapnya makan....so tak ambik gambar*

Sigh.

Yang lain semua either tak cukup rasa, tak cukup masak, hanyir or bagai...aku end up makan nasi ngan sayur je. Tapi lapar punya pasal nasi ngan sayur pun sodap.

Hehehehehe.

zailamohamad said...

waaa...bestnyer g Vietnam..ermm..hubby pon cakap Vietnam coffee is the best he ever tasted so far..ader gak kawan dia beli kopi tu tp bila balik sini..xdapat pon rasa macam orang Vietnam buat;-) hermmm..i wonder aperlah rahsia diorang tu;-)

Zuraida said...

hi zaila...

the thing is kena buat cara vietnam...macam ala2 espresso guna coffee filter.

satu filter kena letak dekat 2 to 3 spoonfull of coffee, so then u just fill in the filter with hot water and let the coffee filter down.

and another thing....diorang guna condensed milk yang bapak pekat tu....like satu cawan ada la dekat 1/3 cup full ok. sompah tak letak gula tak letak apa...