Friday, June 12, 2009

Alah meminjam....menang memakai.....

News were flying like bees since yesterday. Nasib baik la my "time of the month" thingy is not so bad...otherwise harusla ada yang kena penangan moody tahap gaban. Eventhough doctor bagi MC semalam to rest, macam tak boleh rehat je okeh. Kejutan one after another. Sigh. Kalau aku ni dah 80 tahun la mau nenek kena heart attack.

Today I am sharing with all of you about of the many news that shocked (and pained) me.....one regarding pinjam meminjam.

Remember the wedding that I cancel last 3 months???

Masih panas hati (dan bank account) aku...sebab ye lah, baru 3 bulan kan.....orang dah sibuk cop barang itu ini nak pinjam. Among them, is the barang renjis that I bought to be displayed on the dais of my wedding day. Tapi sebab angan-angan tak kesampaiankan.....the barang renjis (baru) itu masih tersimpan rapi dalam kotak simpanannya since the day I bought it.

How insensitive can you get???

Dah lama orang cancel "the big day" then tak sejuk lagi ko dah sibuk nak pinjam bagai......ko tak fikir perasaaan aku yang meraung-raung kat dalam ni????

I know, I am a very strong person. I know, I didn't break down and sign up to a mental institution...tapi ko rasa aku tak emo ke kalau tengok barang renjis AKU kat wedding ORANG LAIN...harus la aku emo kan???? Dah la AKU TAK PAKAI LAGI!!!!

*nanges!!!*

Nak meminjam ada caranya. I mean, standard wedding la ada something old, something new and omething borrowed and I have nothings against lending things to people to mak their event day more meaningful...tapi kalau aku dah spend duit banyak2 untuk wedding aku haruslah aku nak rasa pakai barang tu dulu kan????

Sigh....

Takkan aku nak merempan-rempan sedih hati terluka baru ko nak paham bahasa yang ada certain things is simply off limits.

Besides, kalau aku nak bagi sangat dari masa aku dengar pasal wedding tu mesti aku offer. The thing is I still have issues with it myself.....so tolong la jangan try nak letak garam atas luka aku nih....

So tonight I'm going back hometown and packing all my stuff. Lantakla orang kata kedekut ke apa ke...orang tak paham perasaan kita macam mana, suka-suki je mintak-mintak without thinking perasaan aku yang still sedih ni.

10 comments:

Nana said...

OMG seriously insensitive. Is this a relative or a friend? I bet its a relative. they are the only ones who would have the audacity to ask for things like this. If its a friend .. the tell that person to ... well you know what lah kan!

Seriously! I am sorry to hear about the can canceled wedding. I am sure you're strong.

I believe, its better that way. Dari dah kahwin baru nak cerai ..lagi banyak repercussions dia. Allah loves you and stopped you from suffering anymore. Have faith and strength my dear! I am sure you'll get through this.

Behind every dark clouds there is a silver lining. Behind every problem there is a lesson to be learn.

You'll find the right guy one fine day. Then when you look back, You'd be soo glad that the wedding tak jadi :D

Cik Kiah said...

i sokong u babe!

ni semua heartless people...its ok to be selfish..after all,diorg yg selfish dulu without considering others feelings...kan?

shasha said...

mak aih...pedih tuh...kalo aku pun mengamuk babe...takpe..aku setuju dgn kamu..amik dan simpan buat harta tak kisah la bila pun nak pakai...unless kita rasmikan dulu kalo tak sorry la nak kasi pinjam2...

peej said...

pack aje..jgn bg..
kalau aku pun aku x suka..dah la belum pakai lagi..haha..

Zuraida said...

Dear Nana,

its a very close relative la.i pun tak sangka dia sanggup terpikir macam tu. sigh.

dah la i baru nak come to terms with it, harus la tetiba aku emo kan....

ni nak balik bagi sepatah dua kata....


dear adik2 yang lain....

*wah adik2....shahsha ko teruja ke aku panggil ko adik?*

terima kasaih atas sokongan padu anda. sob sob.lepas ni panggil la aku heartless pun (woot...berkumandang lagu Kanya West...).

f.i.e.z.a said...

gosh, dorang tu tak tau ke buat2 tak tau?kita lak yg panas ati.
dats ur right nak bg ke tak so biarla org ckp apa janji u x sakit hati..

ShirVen said...

ceh kejam tul relative tu, pack je zu simpan elok2, bkn beli tuk org rasmikan, kan. If aku mmg siap kena fire org tu.Ops! terover emo lak aku :)

Mrs LVoe said...

dh amik lum brg tu babe? sha yg dgr pun sakit hati. suka2 je.. p amik cepat letak kt rumah.

Zuraida said...

oh kawan2 semua....

aku dah make sure dah tak boleh amik barang tu. aku pi selotape ngan tape tebal and bagitau mak aku jangan berani bukak@!!!

hahhahah!!!

*gila keji*

tapi barangnye ada kat sana lagi le...heheheh...

Zuraida said...
This comment has been removed by the author.