Sunday, June 14, 2009

The Estee Lauder Model Search Makeover

How often do we go and fool around at make-up counters anyway? It has been quite sometime for me....the last being about 2 years back time-time tengah rajin-rajin selalu shopping kat KLCC, that time I remember almost every week I beli make-up stuff baru.

Not that I pakai make-up hardcore. Tapi saje je.....that time macam I was so into retail theraphy to mend my broken heart. Sigh. Not a good thing bila credit card statement sampai. Hahahaaha.....sebab hardcore ber"retail-theraphy" la credit card semua telah ku cantas-cantas to pieces....

Sigh.

The good old days. Sekarang ni semua kena cash basis. Bummer.

Anyways......

Since Cik Kiah and Farah can't make it to the event last weekend, I decided to go ahead myself and had fun with it during weekdays.

A. Sebab weekday tak ramai orang. Kalau weekend haruslah aku nervous sorang-sorang nanti tengok concourse tu penuh ngan spectator.

B. Because I have nothing to do on Wednesday. Suddenly semua orang cancel on me....wth????

C. Sebab tak boleh pergi gym.

*rasa macam loser pulak tetiba*

So I had a quick shower, dress up and head to OU.

*muka ku yang sememeh sebelum pakai make-up Estee Lauder*

Then haruslah pakai jeans Levi's Curves baru kan. Baru rasa hotness.....

*ok, to demonstrate how cool my Levi's Curves is, kena tangkap piccas dengan kasut high heel 4 inci...*

*itu dia....sangat curvacious......*

Because I am on my own, takkan la aku nak camho tahap gaban kan???? So sambil-sambil tu I tangkap a pic or two je. Nanti kang melampau-lampau kang orang cap perasan sendiri pulak...

*getting my hair and make-up done*

*the outfit for the Model Search...*

Aaargh.....the color soooooo terang benderang! Tak sanggup nak menggambarkan moi memakainya....so I decided to skip all formalities and snap my piccas in whatever I am wearing that day....

The photographer keep on stressing that if I wanted to submit my pics for the model search I have to be in the outfit that they have shosen...so buat perangai diva la aku ye.....so I pun cakap takpe la.....not that I would have had a chance against millions of skinnierthinner girls out there.....

So while waiting for my turn haruslah aku goof around with my own camera....

*all dolled up*

*tetiba mataku pop up kan??? Ini lah hasil dua layer of Turbo Lash Mascara that I fell in love instantly......oooo...MUST HAVE!*

*my 4 inch Charles & Keith gladiator......hahahah...semua kasut baru mesti 4 inci!!!!Kalau tak aku rasa tak cukup ketinggian*

*gambar suasana.....no peeps at all coz its running late dy.....bagus kan??*

*the make-up and hair station*

And the final outcome......

*oooo...anak cina mana ni??*

Rest assure gambar aku takde nye dicrop and whatnot....paling lebih pun aku kasi edit photo quality je, tak kasi potong2 lemak semua....hahahahah....

*ke"cun"nan itu hasil angle yang baik....setelah aku merempan-rempan marah photographer yang layan aku macam robot masa shoot tu. Adake tolak-tolak muka and badan orang macam mannequine.....jadi people friendly sikit boleh???*

Hahahahah...hasilnya AKU SOKA!!!!!!!

Sigh.

Anyways, I didn't go home empty handed coz I could redeemed RM230 worth of products from my RM280 voucher.....so haruslah aku pulang dengan....

*satu set makeup.......*

*.....yang ada segala-galanya!!!!Hahahahah!!!My depleting make-up stock sudah bertambah....haruslah lepas ni setahun aku pakai ini aje.....goodbye Stilla hello Estee!!!!!*

*the make-up under normal light....foundation and concealer dia nampak cantek okeh....harus ku pikir-pikirkan bila nanti semua foundation and concealer aku abis*

*oh my vibrating TurboLash Mascara...hahahaha....the white thingy is the battery and trust me, the small vibration work wonders okeh.....rasa macam tak boleh je walk out without it....so aku rembat satu...*

*oh Liza....aku pun dah ada make-up bag macam ko!!!!!hahahahahah!!!!!*

All in all I had a great time. Thanks Estee!!!!

Next I'm looking out for : Estee Lauder Make-up removers.....had a try and oh mak jatuh chenta. But I still have my 3 in 1 cleanser from Clarins that doubles as a makeup remover and just got a new Cyber Colors eye makeup remover that is oh-what-a-bargain....so for the time being kita jimat duit and use whatever we have at home!Tapi kalau ada sape-sape nak cuba Estee punya sangat-sangat la saya syorkan.....tak menyengat, tak merengsa.....

6 comments:

shasha said...

huh~!...gambar tu serius lawa babe...

*two thumbs up!

Zuraida said...

oh thank you thank you!!!

peej said...

oh mmg jealous..best gila make up set itu..aku ni dah la gila pakai..
oh n hasil adalah sgt2 lawa ok..me loike..

swit@kon said...

u r not that thick. you're hot kak zue :D. btw, sangat jealous dengan whole set of make up itiew!! huk huk

mummy+son+dotter said...

lawanye ko!!!

aku suke! :)

Zuraida said...

babes...

aku suker korang semua suker!!!

hahahahah!

swit@kon...

I am no so thick??hahahaha...

yeah, sebenarnya tak de la tebal mana, tapi saja je kekadang tu emo2....

*smile*