Monday, June 1, 2009

If I could splurge, here's a list of stuff I want to get...

My mom just called menangis teresak-esak coz she lost Kak Sue's dulang kawin and alas sekali, the one she borrowed for Mak Long's son's wedding next week. She told my brother to throw trash out yesterday and tanpa disedari, it got thrown away as well.

*bukan sikit okeh, ada 7 dulang. Rasa macam sial jugak la*

First and foremost - macam mana la boleh letak dulang tu next to the trash?

Secondly - tak check ke?

Analyse la bagai nak mati pun, benda dah jadi. While I sit there separa tensi tak tahu nak cakap apa, I can't help but think that if I had the money I could have helped, but then aku pon takde duit tu!!!!!

Disebabkan itu aku tensi sendiri!

*Hutang pun banyak tak settle lagi...nak buat camno nih???*

So untuk melegakan hati aku yang resah gundah gulana ni, aku pun berangan-angan sendiri....

If I had the all the money in the world, I would....

1. Ease all worries. Mak aku mintak berapa pun aku bagi.
2. Shopping tiap-tiap hari.
3. Get an Ipod 80G
4. Get a Sony Vaio yang ringan nak mati. Cousin B got one.....I am greeeeen (dah macam lime green dah) with envy.
5. Get 3 sets of new suits complete with matching trousers and skirts. While I am at it......I should go get a whole new wardrobe.
6. Travel the world. This I like. Tak payah kerja, pi holiday je. Tangkap gambar bebanyak dan blogging. Mana tau jadi "the next world traveller" ----oh tingginye angan-angan, meh turun balik!!!!!
7.Bila sedih beli property. Then bila gembira jual balik! Hahahahah!
8. Beli kereta banyak-banyak and bukak garage sendiri.....ala-ala collectors....

....and the list goes on.

But then sebab aku pun manusia biasa.....so terima la apa yang ada seadanya.

Sorry ma, can't do anything about it. Tengok la nantio macam mana, maybe we can find a way....

P/s : does that mean you dont want the free tix to manilain december?

1 comment:

shasha said...

hoh...macam mana bole terbuang tuh??..kalo 1 takpe gak la...tapi 7 weyy...byknyerr!