Tuesday, June 9, 2009

Lousy pics of me during fire drill...definitely makin membulat dan WAJIB balik ke gym!

Today is Fire Drill Day at my office. So paham-paham je lah kenapa there's no updates today, sebab firedrill je took almost the whole morning....by the time it ended dah almost lunch, and then after lunch pulak aku bz berpanggilan pulau bersama blogger babes terchenta....

*tapi ini bukan entry panggilan pulau. ini entry fire drill*

Sigh.

Anyways kalau ada la orang yang happy nak kena go through firedrill, I bet you won't find anyone as happy as us....
*tengah firedrill pun boleh bersoka ria camho?*

*first day back at work...all rosy and glowy...all of a sudden tak payah kerja....okay kan???*
Anyway we got the whole schbang.....kena turun pakai tangga, alarm went off bagai orang gila, abang-abang bomba berlari floor to floor....

*the fire truck....tapi takde pulak nampak abang bomba yang hensem.....*

P/s Nonoy : kalau ada yang hensem boleh ambik number dok????*wink wink*

Tapi obviously la knowing me aku bantai guna lift jugak....hahahahah...dan dok kat bawah sambil menantikan pembakaran bermula....

*cess...bunyi macam arsonist! akula orang yang mulakan api...ye ke? Api!Api!*

*semua orang kena turun...shasha, kenapa ko takde???ko rentung terbakar ke???*

Grin.

While waiting harusla semua berjemur kepanasan. Terik okay matahari tengahari tu....pastu there's a time yang all of a sudden menyinar je kan...panas tak terhingga...

*jejaka kepanasan.....nasib baik aku tak ambik gambar diorang cabut tie and segala-galanya (woops!)*

Sebab panas I lari pi staircase berteduh.....

*lantakla, kalau api betul mampos semua dalam staircase ni mati kena asap...tapi ni olok2 je kan...*

*mereka yang berpanas-panasan di luar*

*komala - hehehehe- tak tau la aku nak letak caption ape sinih!*

*insan-insan yang mengabaikan directive ahli bomba - pergi berteduh di open staircase*

Sheesh.

The firedrill ended at about 11 something am, whereby after that I took the chance to get cozy in a Mercedez C230 baru......

*tetiba je naik Merc....hahahahah!!!...tak percaya???*

*me getting cozy at the back seat! oh bulatnye moka ku....benci benci...ni kes makan nasi banyak le ni*

*Merc yang baru keluar tak sampai seminggu...ni aku rasmikan hari nih!*

Best okay, dapat tour from office around Penchala Link via Damansara and back. Test drive laju-laju....hahahaha, I am officially loving this car because the leather smell is not a killer. Hahahaha.

*I have a thing with strong leather smell.Kalau naik kereta bapak aku balik kampung mesti berjaga all the way sebab loya bau car seat dia kuat sangat. Tapi kereta ni okay. Hehehehehe...adakh itu satu petanda???? Jangan mengada-ngada!*

Petang ni wajib ke gym. Back to 600 calories run 4 times a week routine. If I am to be in shape in time for panggilan pulau (or at least tak menyakitkan mata rakan2 seperjuangan) I would then have to start killing the orange peel I created since I slack on gym .....thats like right before Manila happens.

So anyone at gym later do drop by and say hi!

3 comments:

shasha said...

oit...aku kat depan sampai jalan besar sana wey...apasal tah kitaorang kena halau sampai sana...sabor je laa...anyway..aku turun before the bell ring sebab ramai org dah tahu dan ajak turun maaa...so dgn seronoknya turun pakai lif....after 10 min kat bawah baru la bell tu bunyi...ahahahahahh

Zuraida said...

hahahah....

aku pon turun awal...hahaha...siap beli red bean bun kat cafe bawah and minum coffee tunggu semua orang turun...

gila keji...

peej said...

oh aku kepanasan tgk abang2 itu kepanasan..haha..utk naikkan hit blog..lain kali letak sekali aksi2 bukak tie dan bukak baju..
aku org yg gigih akan hit blog kau berkali2..haha..