Tuesday, June 16, 2009

Oh akak dapat award from Peeja!!!!!!

*lagu hip hope berkumandang versi remix Kanya West and Jamie Fox macam dia Grammy awards berlatarbelakang kan the ever more beatiful Queen Latifah and M.I.A*

Sheesh.....statement permulaan je dah agak melampau.Hahahahaahah!!!!

Anyways....

Saya (chewah!!!!saya???) sangat berbesar hati kerana dinobatkan oleh Cik Peeja Panas-panas anugerah yang julung-julung kali dianugerahkan ke blog ini.....



*excerpt from Peeja's entry....." kak zue - sebab bila dah kenal rapat..dia adalah sangat best.. ;) "*

The rules:

• Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award.

• Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies.

• Pick your ten (10) most deserving receipients and describe them.

• Leave a comment on the receipients’ blog to tell them they’ve been tagged.

• Paste the award badge in your sidebar.

5 Interesting Facts about the Person who gave you this award

Ohhhh...Peeja is avery interesting person okeh. 5 facts je tak cukup. The most interesting bit to me is that....

1. She's very resourceful...especially bab makan-makan ni. Kalau tengok blog ni confirm terliur je tengok all the food pics .......especially gambar cendol semalam!!!!Aku nak makan cendol itu!!!!Kalau dia tak bawak aku pi makan cendol itu dia kejam!!!!

*hahahahah....saje je....start off ngan statement diva....sebab dia panggil aku kejam jugak!*

2. She is very very confident in person, even though there are times when the blues hits her.....she carries herself very very well. I have to say that she very strong deep inside, eventhough she thinks otherwise.

*and aku selalunya betul tentang wanita ber'karekter" ni okeh. Sebab tu aku suka kawan ngan dia....she projects strong positive vibe...it kinda rubs off on you*

3. Oh dia suka bersexy-sexy like your's truly. Hehehehe. Sukar nak cari orang yang berani macam dia ni...aku teruja.

*wink wink...aku masih simpan gambat cleavage itu...hahaahaahahah*

4. Dia sangat prihatin, and in a way, she takes care of her friends. I love friends that have strong girl power attitude...the ones that tells you the bad things even when you don't want to hear them simply because they care (yeah...sebab orang semua tau kondem je kan....bukan nak cakap depan-depan terus kan....).

5. Hanging out with her is a blast!!!Ketawa tanpa henti......walaupun kadang-kadang on empty jokes....

*betul tak blogger babes sekalian???*

10 Interesting facts about Myself and My Hobbies.....

Oh my, kalau nak sampai sepuluh panjang berjela-jela la entry ni kan????

1. Peeja says I laugh for no reason, and at times I talk non-stop tanpa hala tuju and at the end of the day cerita I tergantung and tetiba je a ku gelak.Info takde makne, but then if you hang out with me be ready to berborak selama berjam-jam tanpa sebarang objektif dan hala tuju and gelak tanpa makna.....

2. I notice that in socialising, I rely a lot on instict. Kalau first time jumpa tu aku dah rasa tak sedap hati and macam tak best je, jangan harap la nak jumpa second time. But then, kalau first time tu immediately rasa macam ada connection je, so lepas tu selalu la aku buzz and whatnot. Kalau aku diam je time first meeting tu jangan gabra....sebab I first time jumpa orang memang tak banyak cakap pun, kira macam assess the crowd la. Doesn't mean that I don't like you, just simply because I don't want to offend you.

*if I don't like you I wont even leave a number. And the statement "let's hang out together again next time" that comes after...not a single syllable will be said. Just "have a good day!"*

I know...bunyi macam kejam.

3. I hate to exercise. Kalau ada program yang tetiba boleh kurus macam supermodel tanpa exercise or cutting food can you guys please sign me up???

4. Loves reading, But over the years I notice I look at pics more. Tetiba je macam ada phase malas membaca.

5. Crazy about movies and tv series. Kalau dah ada satu set box disc harusla lepak depan TV sampai mata lebam-lebam kan....but then that fad you guys already know about anyway...hahahah...sila teruskan membaca.

6. Semalam main game Fashionista (yang ala-ala jadi publisher magazine tu) and kalah teruk okeh. The thing is, macam mana fashionista macam aku boleh publish magazine yang tak laku???Maybe my taste is too good and too ahead of time???

*oh, dah masuk mode fashionista melampau*

7. Sebab tensi asyik buat magazine tak laku je, I end up main Gourmet Deluxe on my sister's lappy. I went from stage 1 to stage 31 within the hour. Does this mean I am a better cook than a better stylist???

*oh...tengah game craze okey sekarang ni. It disturbs me to think that I'm bad in styling.....rasa macam silap kategori je...padahal kira macam game click click je......emo tak tentu pasal*

8. Too pampered. Dalam erti kata lain spoiled nak mati. My mom sangat tak suke, tapi aku suke je kena spoil-spoil ni. Sampai at times macam over the limit pulak. At the moment nak try my best to cut down on it....nanti manja sangat tak independant pulak.Sigh. Macam mana nak jadi Lady of leisure ni???

9.For the past 3 months I am experiencing insomnia.....irregular sleepin pattern, tossing and turning all night. Kepala pusing-pusing sambil dengar lagu Lady Gaga tanpa henti. Sigh. Sangat disturbing.

10. Dah last ke? Sampai di situ saja.

The 10 Most Deserving Recipient to the Award will be.....

Sape lagi yang tak kena tag????Of course I nak tag my blogger babes, tapi hampir semua dah kena tag. So I nak tag Tina (you know I lap you!), Nonoy (yang selalu tak update blog but I still lap you!), Rinie (sebab anak kamu kiut and Auntie Zue dia belum jumpa dia lagi) , MsLVoE (yang aku ingin jumpa lagi di masa terdekat), Shasha (yang tak henti-henti menghujani blog aku ngan komen saban hari), RamblingMadWomen Nana (coz ko nak balik tak lama lagi...aku mau dengar khabar orang London), Zarina DotKiut (teheheheeh...sebab aku boleh je pakaikan ko eyeliner kat gym, itupun ko kena bawak eyeliner sendiri!), Ika (yang bakal teman aku lunch everyday tak lama lagi...heheheh!), Nina Gigi Manis (kawan baru yang aku suka chatting kat YM!) and last but not the least , LeaShmea yang bakal jadi bonda dan menambah keriangan dengan kehadiran lagi satu cute lil munchkin....(yeah, takde anak sendiri u draw happiness from other people's kids).

Akan ku uar-uarkan tentang tag ni at your blogs (my nominees....hehehehh!) when I drop by later.

Mwahmwah...kiss kiss.

* Ini semua chics punya pasal...dah kena demam kiss kiss la pulak!*

8 comments:

shasha said...

hehhehe...aku terlebih rajin memberi komen...

peej said...

auww..tersipu2 i baca pujian2 itu tau..heheh..
sangat babi ok..jgn nanti gaduh kau jual lak gambar cleavage itu..haha..kejam..

oh patut la first time jumpa ju senyap aje..x masuk betul tp..lama2 jd ok..walaupun kau suka cerita2..gelak2 tanpa hala tuju..aku tetap sokaa..

Zuraida said...

shasha...
ko memang rajin, takde komen ko sehari hilang kecerian hidup aku....
chewah!!!

*aku coti on 18th. Ko free ka???*

peeja,
berani la ko cari pasal ngan aku , nanti aku lelong gambar itu!!!!!muahahahahah!!!!

*yeah...membuktikan yang aku memang kejam!*

ye la kena sonyap2...sekali aku buat aksi bimbo ke apa ke, orang tak suke.....

shasha said...

babe...aku free lepas keje...mau lepak kah?? calling2 ok..!

chics said...

Oh i memang suke kisskiss hehe

Shmea said...

awww thank u for the award kak zue! :)

Nonoy said...

saya malas nya nak update blogggg.. tolonnngg!! tapi kerana saya sayang awak, saya akan buat soon. bagi lah seminggu dua lagi..hiahahahhaha!!!

Zuraida said...

chics....

yeah...i noticed that. see, dah rub off on me....

*kiss kiss lagi!!!*

lea,

oh sila buat tag ye...

Nonoy....

Update cepat!!!takmo la tunggu lama-lama...