Monday, June 1, 2009

Wedding weekend rush....

Attended a wedding dinner of a friend at the Palace of Golden Horses on Saturday night.....

In which I knew practically almost no one! So aku pun dok la senyap-senyap ala2 sangat timid and bersopan santun sebab takkan nak buat perangai depan strangers kan???Anyway, I know I look hot. A couple of guys were glancing my way....so takpe la takde piccas pun, the self-validation is enough.

The wedding ended at midnight and by the time I reached home it was late. Dengan rambut berhairspray macam esok semua botol hair spray will run-out, I jumped straight to bed coz I was freaking tired.

In which doesn't do me any good coz the next day I have to attend two more weddings - Lilia's and Liza's brother inlaw's - with a very bad hair....

Sigh....

*Time nak kena buat public appearance ni la kena nak ada bad hair day. Sigh. Bila la mak nak ada stylist sendiri nih???*

Bad hair and no make-up, I still made it to both weddings. Lilia's first.....

*sebab aku sayang dia lebih...hahahaahah!!!!*

*itu dia, bak pontianak terlepas. Eye bag pun ada...demmit!*

Time wedding tu muka aku je sorang yang serabai.....everyone else was looking lovely.....sampai rasa macam serba salah pulak. So I did ran to the toilet and put on my powder foundation and a tint of gloss.

*sebab itu je yang ada dalam pouch - tak nak la pulak nanti semua guest lari tengok muka aku kan.....*

The wedding was beautiful. The place was nice, the deco was nice....the food was great!!!!!!!

I LOVE THE SAMBAL DAGING (MASAK RENDANG????)......whatever la....the daging this was my favourite. Kalau bukan sebab dia pedas membahang, berkali-kali aku tambah. Still, sangat stim okeh makan benda tu ngan sambal belacan, ikan masin and timun.

Terbaik....

I was early, so food was abundant. Hahahaha. The problem was semua orang lambat. I called them up tapi semua baru nak bersiap la, whatever la....so nasib baik la aku ni bertemankan si Opera Mini.....

*itu dia....visited blog Cik Dara Berhias*

Sambil-sambil tu aku camho sorang-sorang......

*comelkan pouch aku????*

Tapi penantian aku tak lama. I was later joined by familiar people (yeah finally, civilation), mostly my juniors from school (sebab Lilia ni junior aku kat sekolah...heheheh) and....

*Maya....oh sangat comel*

Maya ni anak ofismate I si Fahmi tu....which was also my junior in school and uni.

*Ini dia bapak Maya*

And of course, sejam lepas aku sampai Cik Peeja Panas-panas a.k.a Cik Dara Berhias joined me looking absolutely fabulous......sigh.....ke manakah hilangnya fabulosity aku????

And guess who we met on the same day?????

*our very own Ms Dazzle Dalie*

We stayed there till about 2 something and left shortly after coz nak pergi wedding adik ipar Liza pulak.....

*oh dia sangat cantek!!!!!aku jeles dan gumbira!!!!!*

Dear Lilia,

If you are reading this the day was lovely. Many congratulations.....had a great time and I am very very happy for you. I wish you all the best!!!!

xoxo - Love, Kak zue....

Ceh ceh ceh...siap selit surat pulak....hahahahahah!!!

My beloved Tina was also there.....

*Mana Mikhail???Oh dengan bapak dia.....*

*Last pic....harus tangkap gambar pelamin*

From Lilia's to Liza's in-law's was quite near, it took us only 5 minutes to get to the next wedding.....

*Itu dia...pengantin lama berseri-seri okeh....*

Liza nampak sangat la gorgeous. Aku jeles (lagi)!!!!!

*Ini corsage Liza...cantek kan? Adik ben yang buat....kalau nak tempah boleh call Liza*

Tapi yang buat aku paling happy sekali adalah.....

*drumroll...jeng jeng jeng.....*

*ayam goreng rempah*

Aku suke....penat satu hari aku cari. Tak sia-sia pergi dua kenduri.

*yeah, bunyi agak tamak. But then wth la kan. Dah orang jemput, harusla pergi....*

*Peeja diet, dia tangkap gambar aku je makan....*

*Liza demonstrating how hot it was!!!!! Lap lagi, lap lagi!!!!*

*the band - oh my, sangat klasik okeh, nyanyi semua lagu-lagu ol'skool. Most of it aku tak pernah dengar pon....hahahaahah*

Sebelum balik, Liza bagi kitorang bunga pahar ni.....

*oh aku suker.....sangat cantek!!!!*

We left at about 4pm. Nasib baik balik that time, sebab after that KL hujan tahap gaban.

*leganya jiwa bila sampai area Taman Tun*

At the end of the day......muka aku pun jadi dah spara basi....

Which brings to my latest FB shout....

"rasa penat nak mati!!!!*

To En Fahmi Rosli : Amboi, aku baru rasa nak mati ko nak suruh aku start wasiatkan itu ini ye????Ko tunggu......

10 comments:

~LIZA~ said...

wei.. kenapa la kau letak gambar aku yg tak semnggah tu??

shasha said...

waaahhh~~~...penderitaan ke majlis kawin akan bermula next weekend sebab aku akan jadi peneman ayah ke 3 umah kenduri...tensi tensi...!!

dazzledalie said...

aku pon tak semenggah..wahaha

lawak aa zue terketar2..

was nice to meet u.. :)

Zuraida said...

shasha...

next weekend aku ada kenduri jugak.hahahaha.makan free lagi...

dalie,
itu rahsia kite berdua. aku kena parkinson kejap je....

peej said...

haha i mula2 nak comot2 aje ok..tp aku dgr org siap bersaloon la..make up artist bagai..xkan aku nak comot2..tp still rambut x sempat buat..sebab membayangkan kau yg dah lama menunggu tu..

btw..mana ada diet la..dah xleh masuk time tu sebab dah makan kat wed kat lilia..

Zuraida said...

oh peeja....

takde sape pon bagitau aku kena bersiap macam oengantin that day!!!!!

*kalau aku tau aku pun nak pi salon jugak!!!*

yumizunira said...

hye zue..i yg dukung maya tuh..hehehe..nice knowing u..btw i bakal untie maya...fiancee to abg muni..pas nih kalo jumpa bleh r tegur lg..:)

Zuraida said...

hi yumizunira..

oh ye, saya ingat kamu. boleh2, apa tak boleh tegur nye. kalau datang sini pun sila2 la komen...hahahaha...boleh mengeratkan silaraturrahim...

Ms. Lili@ said...

kak zue dearie.. thank you for coming.. thank you for the well wishes.. and thank you for the gift! (dah guna dah.. hehehe..) and glad to have you as part of the whole event.. sorry tau tak menang tangan melayan tetamu.. so tak sempat nak mingle2...

Zuraida said...

lilia...

u suke the gift???

*i pon soka jugak....heheheh*

thanks for having me....ala biasa la wedding, ppl come to see you la , not the other way round, so u did pretty well.

xoxo