Wednesday, July 15, 2009

First Day Daze

First day at work….hmmm….nak cakap macam mana ye?

Teruja? – sangat pasti. Kalau tak mestila tak susah sangat nak tido malam semalam and today mesti susah nak mati nak bangun awal-awal pagi. But then I woke up by 6.30am…..bravo-bravo, and by 8.30am dah terpacak macam tiang depan receptionist…….reception pun belum bukak lagi….sigh…..so ko bayangkan la betapa terujanya aku ni….

Bersemangat? – itu agak kurang. My pupil start dilating one nanometer per second ever since I stepped into my bos’s office and when he threw all the jargons at me, aku rasa my blood start draining in which by now, my tanned skin dah pucat lesi tak hengat punya. Damn it, what have I signed myself into???

Its not that bad till now, which is about 3 hours later, when I can’t help but feel the pulsating throb in my head.

Oh ini lagi parah dari first night at Perhentian.

I need Xanax! If only drugs can help….whatever is good….

Sigh.

I bet you guys don’t expect a freaking-out post from me so early in the morning. Bummer then. Aku tengah freak out, so what the hell.

Kalau tetiba pengsan kat ofis macam mana? Mana aku nak letak muka?

Sigh.

P/s : Okay, jangan mimpi la nak tanya kalau ada jejaka tampan or awek cun kat sini…..kalau ada ko tak rasa ke aku dah kebas dulu? And yet I am sitting at my desk reading up accounts. So go figure!

6 comments:

shasha said...

hahahhaa..gambare babe~!!...lepas seminggu baru la bole cuci mata tgk mamat2 hensem kat situ...kan kan?

iekaz said...

hahahahah! gud luck beb!! kesian ko 1st day aku takde.. tapi kalau aku ade pun, aku mcm takde sbb aku ade meeting kol 10am n 4pm.. so baikla MC..hehe

ko bacela ape2 yg patut.. annual report tu.. n cube paham ape company buat.. yg agak pelik from other FIs. n slama t berkenalan ngan budak2 FIN.

hahahaha! tang awek cun n mamat hensem yg aku tak menahan tu! wakakaka! xpe.. besok awek cun beranak 2 masuk opis.. kekekekke

Zuraida said...

shasha,
tak payah tunggu seminggu beb, dalam sehari dah abis pusing ofis ni. Memang takde la.

unless kot kot ada yang menyorok kan?

ika,
sebab baca semua tu la aku pening tahap gaban okeh....sigh....bila ko nak balik ni??? nak bayar duit kelab sokan kat ko....

iekaz said...

aku datang besok.. sabar ye.. hehe.. lunch still on ke? ;)

Zuraida said...

ika,
mesti la lunch on ko ingat aku suka cancel2 janji ni???

p/s : tadi aku jumpa reza.....kat lampu terang ni agak berkilat jugak ye...hahhahaah....

iekaz said...

hahhhahhhaha! siot ko...