Wednesday, July 15, 2009

Whats not to love about my new job????

Apart from everyone talking jargons and expect me to understand every single abbreviations, first day is not so bad. Agak biasa la first day buat muka terkebil-kebil and angguk setuju je kan, nanti after a couple of weeks I bet I can get a hang on doing things....

Apart from that I am loving my new workstation. Eventhough lokasi workstation ada unsur-unsur kepulauan jugak, but then we have extended dividers, means that orang depan doesn.t necessarily have to be your screen saver....and on darker days, boleh la menyorok-menyorok belakang divider.

I also have my own direct line. Tak payah key in password everyday just to be registered to the line, it goes straight to my workstation. Siap ada interkom lagi...so kita boleh berkongsi saat-saat pahit manis bercakap dengan bos dan rakan-rakan setugas....kewl kan? Dulu kalau ada phone pun yang ala-ala basic je.....jangan harap la nak ada interkom bagai....

Too bad takde caller ID kan...kalau tak senang la nak mengelak panggilan-panggilan yang tak diingini....

Workstation saya rupanya lebih kurang begini.....equipt witha flat screen HP desktop yang sangat mengujakan. Takde lappy takpe, asalkan meja aku nampak hitech...woohoo....pada mereka-mereka di luar sana yang pakai desktop gedabak, sila la jangan jeles....

Smile.

As soon as I arrived they passed me a welcome pack (that is filled with a bunch of forms) and a stack of stationeries....

Yang lebih kurang macam tu la.....

Tapi yang buat aku paling excited ialah...

Oh dapat calculator baru!!!!!Hahahahaahah!!!! kalkulator kat umah aku cari semalam ada 3 semua dah mati....so ini adalah sesuatu yang sangat kuidam-idamkan....

Hahahahaha...apo kes, mengidam kalkulator?

Last but not the least, perk paling best kat workstation aku adalah...

My own drawers!!!!!!Dulu masa pindah ofis baru terus takde drawer....sekarang dapat drawer balik heaven rasanya...

See? Little things around the office that already make me feel much better.

Now back to my reading bits.

7 comments:

shasha said...

hehehe..at least ada la sesuatu yg mengembirakan sepanjang hari ni...termasuk la waktu makan..kan kan??

Zuraida said...

oh sangat bahaya weyh waktu makan. aku hampir terbeli frame gambar rm40 kat robinsons tadi...boleh tak?????

iekaz said...

gud.. gud.. aku tak sangka ko suke workstation ko.. tu ade bekas2 aku tu.. kekekkekke.. tapi kewl kan? walaupn ala2 pulau, tapi mcm ala2 privacy gitu.. nk lebihkn ciri2 keselamatan, sila la beli cermin so that u'll know u passes by behind u *tips dari yg dh pro buat2 bz :p

Zuraida said...

oh, letak cermin ye? takpe2, nanti aku bawak ko beli cermin utk diletakkan kat lokasi2 strategik...

anyways, aku lost di sini, nak masuk system pun tak tau apa fungsinya...sila balik cepat untuk bagi aku tutorial ye....

zie said...

cepatnyer dah start new job?

puterikurekure said...

wah!
tang falt skrin tu memang aku jeles nyah!
sebab aku masih pakai yang gedabak besar ni.

aku pon ada interkom tauuu!(berlagak)
hahaha.

bagusla ko ok je kat tempat keje baru. selamat bertugas k!

Zuraida said...

zie,
kan dah cuti 5 hari....cukup2 la tu, nanti bulan depan pokai pulak takdo gaji yo...

puteri kure-kure,
jeles ngan flat skrin? sila sila....hahahahah.

*interkom aku pun ado...gelak syaiton*