Tuesday, August 11, 2009

Edisi makanan pulau yang ku rindu.....

Setelah sekian lama baru nak reminisce kan, apa dah tren lambat. Hahahahah. Tapi bersempena nak pergi lunch ni, meh aku share antara food idaman aku waktu kat Perhentian dulu....

*ceh, macam lama sangat la kan "dulu"*

*strawberry milkshake*

Pagi pagi pekena milkshake macam mat saleh....hahahaha, but I didn't go with snickers or mars milkshake la, its too sweet for me...

*Pataya*

Oh my, nasi pataya dia penuh satu pinggan besar. Damn. Tapi yang kat panorama punya pataya tu sangat la sedap, sampai abis aku makan.

Peeja makan nasi gorenf USA. Itu pun nampak macam sedap jugak.....

Baguette....ini macam makanan rasmi kat sana, semua ceruk boleh jumpa. Terasa macam kat Perancis kan? Oi, kita tak pergi sana pun, kat Malaysia ni pun banyak....

Tapi yang paling I tak boleh lupa is the grill fish we had for dinner. Aku kaki King Fish.....sedap....but then bila rasa diorang punya Barracuda pun best jugak....

And what comes with my grill fish apart from H20????

Just tembikai! Penggemar jus sekalian, I suggest you guys never skipped the juices they have here, sebab its 100% fresh takde campur-campur air punya okay. Sangat best.

Itu dia sejemput besar mashed potatoes. Sangat lembut, lemak and sedap....tak payah ada gravy on top pun boleh licin aku makan....

Kesimpulannya kalau pergi Pulau perhentian mesti pergi kafe kat Panorama and order grill fish!

Tapi menu lain pun sodap jugak....

Macam tom yam yang Nonoy order ni....

Sigh.

Okay, dah start lapar. GTG for lunch. Ciao!

1 comment:

shasha said...

aku teringin nak cuba barracuda tuh...nampak cam sedap je...