Tuesday, September 29, 2009

Bercerita tentang kad raya...

First of all nak disclaimer dulu...its been ages okay since I even walk in a post office, inikan pulak beli setem untuk hantar surat/kad. Yelah, since dah ada teknologi email meng'email ni lagi senang and pantas kalau email je whatever not, and lagi jimat duit kalau hantar e-kad je.

*Not to forget that e-card is also very environmental friendly. Save the tree save the world*

But then since I have the luxury of company greeting card this year, might as well indulge some of my readers who will value it kan?

So since I promise Cik FiezaLovesPurple that I will send her a card, last week I end up kat Pejabat Pos Tampin.

In which sangat mengujakan sebab.....

Pos ofisku dah maju!!!!Dah ada aircond (paling penting disitu!). Dah ada kaunter baru. Dah ada tempat duduk. Dah ada sistem nombor automatik.

Sangat glam.

Remember back in those days when you have to que sangat la panjang in amidst afternoon heat, sebab the post office tu bangunan biasa yanag ada tingkap kaca kat atas tu?

I think that was post office I like 10 years ago. A decade later wah.....sangat mengujakan.

Tapi.....walaupun ada sistem automated number.....kaunter setem still kena que.

Apakah?

Patutnya guna numbering system la jugak....baru boleh duduk-duduk.

Sigh.

Its glad to know that Ms FiezaLovesPurple got her card yesterday. *smile*. Sebab semalam pun tetiba ada kad sampai atas meja....

Excited okay tetiba nampak nama atas kad tu. That time terbayang-bayang sape la insan durjana yang senyap-senyap hantar kad kat ofis aku ni....

Cantek okay kad dia. At least lagi cantek dari company aku punya....

*macam bunyi statement "kurang" bersyukur di situ*

Dear Me_Magic,

Terima Kasih for the kad raya. tahun depan I hantar you satu okay!!!!!

Love....Zuraida.

P/s : Semalam that's you I saw at OU kan? I blur-blur sikit sebab mengantuk tahap gaban okay. Then you were with a friend, so macam segan pulak.

*aku segan? yes....at times I can be quite shy*

2 comments:

shasha said...

eleh...pemalu konon....

me_magic said...

ngehehehehhe
=) finally sudah dapat! wieeeeee..

ohhh OU ..? me? takkk kot...
me now- home-work-home ,,no shopping place..sengkek dowhhhh!

cepatlaa pay day!!

uhhhh nasib baik u pemalu tetiba...phewww?