Tuesday, September 29, 2009

Gambar raya di kampung - Beraya di Surau

Lepas dah bersalam-salam and all we will all head for a mini tahlil and gathering kat surau bersama jiran tetangga and relatives. The surau is just walking distance, so we will all ber'rombongan cik kiah" ke sana...

*the road to surau...hahahahah!*

Rumah nenek I atas bukit. Takde la bukit tinggi, tapi bukit la jugak....


Pakai selipar je. Sebab nak kena menapak turun dari atas bukit kalau pakai kasut tinggi pun takde maknenye.

Sambil sambil tu nampak ayam-ayam ni berkejaran kat tebing bukit tu. Macam happening je.

By this time Ani and I dah pakai facial wash from PreciousMe for about a week. That week naik satu jerawat besar kat ats hidung sebelah mata tu....so bila pakai spec mata cover la sikit...

But then the pimple cepat pecah and the scars heal pretty fast, leaving not so visible mark now. What I like the most is the glow on my skin....tak pakai make-up that morning but yet, muka agak berseri.

Okay la...aku tipu. Aku pakai make-up. Tapi bedak ngan blusher je. No founddation. Still....bersei jugak kan?

Sampai surau lepak ngan cousin aku sorang ni....

*the boy is my cousin...the mom is my auntie....just in case korang confuse*

Kesian dia meragam that morning, bergaduh with the sister agaknya. Sampai menyorok under his mom's tudung and gigit-gigit the tudung and all...

Kalau anak aku la dah lama dah kena sound.

Hahahahah. - aku mak kuku besi.

Tapi tak lama (phewh, nasib baik) then before the tahlil start dia dah okay dah.

Sebelum orang sibuk baca doa semua kitorang posing dulu. Once semua dah start takkan nak sibuk snap piccas, kan?
Lepas beraya with jiran tetangga kitorang balik umah....so berjalan balik....

Ani, strutting nenek's new mangkuk tingkat.....

Sebab the day was pretty hot I balik tido je and never came out till the next day. *grin*. Gila keji, orang beraya aku berkurung. Anyways, malas la jugak nak tag along with the rest...reason being my grandmother feels that there is a need to explain to every single human being we meet why I didn't get married this year...and that leads to more questions and at one point of time, about 30 minutes of discussion.

Aku jadi bahan pulak. Tak suka.

So I'd rather be a recluse than indulge people with personal matters. Seriously speaking aku rasa tak payah la nak cerita panjang-panjang ngan orang who doesn't even call you on a weekly basis...so apa kes nak cerita kenapa itu la kenapa ini la.

Inilah...perosak mood raya.But then takde drama tak best jugak kan?

*whatever*

No comments: