Thursday, September 10, 2009

Jalan Jalan Cari Makan Utk Berbuka Part 2 - Seksyen 16 PJ

Sambungan pada kisah semalam...

We head straight for Section 16 PJ (near UIA PJ) after the bazaar at Section 17, and since I haven't bought anything yet, hati sangat la excited...

To those yang tak tau tempat tu kat mana, anda tau dimana bangunan ini?...


It's just across the road.


Statement takde kaitan : Komala said muka I dah nampak kurus. Yeah,muka je...badan lebih kurang sama. Sigh.

When we arrived it was just about 4pm and the place was literally empty. Awal sangat la dowh. Tapi ada la gerai-gerai baru bukak, and makanan semua nampak macam panas-panas so I soka.

My designated driver for the day....


.....still bought more food kat sana...hehehe...but then she stays with her family, so ramai je orang kat umah makan kan, takpe la beli banyak-banyak...

The food available more or less sama je kat mana-mana, ada kebab, ada mihun and mee goreng-goreng, ada jugak kambing panggang macam kat Section 17.

Ada lori jual air soya jugak! I love the auntie yang jual air soya dalam lori depan Maybank Taman Tun.Soya bean dia sangat fresh.

Dan ada jugak gerai lai chee kang....

Kat gerai ni boleh pilih nak letak apa in your lai chi kang.....kira boleh tailor made la mana nak lebih mana nak kurang.

The stall that attracted me was this gerai jual lauk pauk at the very end...

lauk dia nampak sedap-sedap...especially the daging goreng kunyit.

Tapi yang paling mengujakan adalah....

*Pecal dan pulut durian*

I got myself one pulut durian.And later mihun soto kat Gerai Sal soto (gambar takde, sebab by then I dahbanyak pegang plastik utk Era).

Too bad the pulut durian was a dissapointment. Instead of the sweet succulent taste I am expecting, rasanya a bit masin and tawar. So after a few bite I toss it out.

Tapi....

Sal soto punya Mmihun soto tu memang terbaik. Sigh. Terasa macam nak makan tambah-tambah....tapi I beli satu paket je kan.

*smile*

This weekend is the last weekend for the Ramadhan bazaar...kat mana pulak aku nak pergi?

3 comments:

shasha said...

babe...aku belum makan kambeng lagi bulan posa nih..so apa kata kita cari beriyani kambeng...mau??

swit@kon said...

Seksyen 16 paling best makanan!!!!!!!!!!!

Zuraida said...

shasha,
bila ko nak makan kambingnye???

swit@kon,
i still suka kat TTDI! *grin*