Friday, October 2, 2009

Makan makan @ Office


Pagi tadi sampai-sampai kat ofis ada akak dari Operations panggil makan. Oh langkah kanan, but then diorang potluck and aku masuk ofis tangan kosong, malu seh. Tapi.....makanan banyak lebih....hehehe....so macam ayat sedapkan hati aku ialah "its okay, dari membazir baik aku tolong makan".

*grin*

its okay. Next time aku akan bawak something pulak.

Sigh.

Since pot luck macam ni selalu je happen at office I was thinking that maybe this is a good time to start learning how to cook. Back in my old office nobody really care how good a cook you are since they always love to eat out, but here its the total opposite. It looks like they take pride if people love the cooking. Of course, kalau orang suka apa yang I masak pun I suka kan?

Sigh.

Monday ni ada satu. Aku nak bawak aopa ye? paling senang is Aglio Olio la, hahahaha, versi campak-campak je.....but then tgh pk lagi...mana la tau nak bersifat lebih adventurous?

Mari surf MyResipi.Com.

*smile*

4 comments:

f.i.e.z.a said...

buat lasagna pun best kak zue.x pun spagetti goreng ke macaroni ke..emmm sedap tu!

shasha said...

babe...aku sanggup menjadi tukang rasa kamu...hahahha...
bila pasal makan laju je ek...

Penari.Gendut said...

oh best!!

That reminds me when I was working on this one project, I had to stay kat MOF and masa tu diorg ada buat potluck so they invited us jugak (cause consultants room sebelah pantry - so kalau tak ajak, nampak sangat lah kan). Malu sehhh sebab dtg bawak perut jeee.

Tapi dalam malu malu tu pon makan berpinggan pinggan. Hahahaha!!!

Buruk lantak betul aku ni.

iekaz said...

make sure ko masak lebih monday nnti.. jgn lupe ajak aku makan! hehehe