Sunday, November 29, 2009

Saman???

Pakcik pakcik polis Taman Tun area ni sangat rajin smaan menyaman.Not that I am totally innocent in the first place (yeah, there are times that I just simply deserve it) tapi diorang ni memang cekap dan amanah sampaikan you wink and bat la eyelashes you banyak mana pun....they wont let you go.

Sigh.

Hari ni dapat surat saman that went straight to my mom's - they have given me a lighter compound (which now seems very affordable) with a thrteat that if I don't actually pay they'll take it to court.

Seriously, satu saman seratus ringgit pun nak bawak pi mahkamah ke?

Boleh kumpul banyak2 dulu tak baru berbaloi sikit time cost pakcik lawyer and uncle judge to actually hear my case dulu baru bawak pi court?

Sigh.

After much contemplation I decided that I should just pay the reduced compound. heheheheh. Besides, kalau dia tak kasi renew road tax and license lagi naye kan?

Thank god for online payment and MYEG. Esok pagi-pagi kita pi online bayar RM30 okay.

*grin*

4 comments:

shasha said...

hoih....saman parking ke apa nih? nak kata speed trap..kamu bukan bawak laju pun...

Zuraida said...

saman parking....heheheheh....

ERMAYUM said...

lorat kan tu polis i dapat dari city council kalu tak bayar keluar waran tangkap eeeeee tak faham betul naper - iyala sometimes kita park ok ja bukan nya block pun macam kita park belakang bagunan or lorong - ok apa cuma takda kotak parking ja so tak leh la nak bayar- kalu block tu ok gak la dapat saman

Zuraida said...

Ermayum,
Oh kena tahan reman sangat la scary okay. I selalu makre sure I settle saman before they issue the "tahan reman"...sebab once that dah keluar jangan harap nak dapat diskaun ke apa...mengadap judge la gamaknya...