Monday, December 21, 2009

Good day so far....

Miss me????? I am on holiday la, so mood sangat malas la nak mengupdate. Big news number one, I got myself a brand new ASUS EeePC, and I am loving it mucho sebab ia sangat uber stylish, kecil comel and putih melepak macam McBook....with sleek all round built in stuff like camera, wifi and all....so hati sangat sangat happy. Sekarang ni nak bwk lappy jalan jalan pun boleh buat ngan senang hati sebab ringan ya rabbi....and boleh fit dalam handbag...weehoooo!!!!

*grin*

And sebab nak testing the built in camera here you go!!!!

*Muka ku yang super happy!*

So far things had been very good. I did my christmas shopping and nasib baik cukup ongkos di dalam bank to get everyone a lil something something. Tengokla bulan depan, meraban aku ikat perut...hahahhaahah. Kalau tak kurus lagi aku pun tak tau nak kata apa,pokai pun boleh gain weight. *blergh*. Will be spending christmas with mom this year and I hope dia masak sedap sedap! Ngeh ngeh ngeh! Ni anak jarang balik ni, sekali balik mau makan besar!!!!!

Cuti bulan dua masih belum approve ke hari ni, and macam sipi-sipi je plan nak berjimba di bangkok with my gal pals tu hampir ditendang ke luar tingkap due to my excessive spending. Tapi takpe takpe, lets look at this positively. Mana tau durian runtuh and claim masuk mid jan kan, boleh la berjimba lagi kan???

*I am crossing my fingers big time. Kalau tak boleh shopping kat bangkok pun dapat pi party pun jadi la! Yang penting I'm with my buddies kan???*

So far nothing big is planned for the next couple of days. I just plan to sit back and go with the flow, and in between finish up the bundle of tv series I hacked from Mrs Dot semalam. Banyak okay dia bagi - Drop Dead Gorgeous, Royal Pains, Secret Life of American Teenager, Privilledged (the last 2 disc) - then I have also Glee. Lebam mata nak abiskan by the coming weekend. Phewh. Camne ni? Maybe I have to clone myself, then cepat sikit abis.

*grin*

But I am so looking forward to my spa day this coming wednesday. I first planned to go to VillaMay Byyu kat Shah Alam (as suggested by Nina) tapi I can't find the spa menu and bila I call dia suruh drop by dulu. Damn. I nak tengok spa menu dulu. So instead, I book time at Spa Artiyana (yang dah dekat 2 tahun I tak jengah) and booked a slot for their full body traditional package which consist of herbal steam, lulur, mandi bunga and massage.

Oh excitednya!

As of now I am just chilling at Starbucks while enjoying the xmas songs they're playing on air over a grande size Toffee Nut Frappucino. Heaven okay hidup. Bumped into that lady from 999 @ TV3 and she's looking gorgeous, I got a sudden wave of envy coz I wanna look that hot too! Oh my, tetiba je. But I love the holiday feeling. Everyone so laidback and jolly, all in a good mood....teringat xmas time in Manila with my Tito Manny and our starbucks trips.....

Sigh.

I miss everyone.

Okay, nak twitter pulak. Bubbye!

7 comments:

shasha said...

cuti adalah menggemukkan diri? huhuhu...aku asik makan dan baring je ni...

Penari.Gendut said...

Oh dengkinyaaa! I OSO WANT MY NETBOOK!! U know even my 15 year old sister pon dapat netbook!

Now I'm jobless, so kenot buy anything :(

Tapi masih ada hati mau berjimba di Bangkok next year. HAHAHAHAHAHAH

Zuraida said...

shasha,
mari amalkan cara hidup yang sihat dan bersenam!muahahahahahahhah! Especially bila rasa guilty sebab over-eat!

*in vain mode sekarang, sila tahan*

alia,

sila jangan dengki sebab i bet once you get a job u boleh pejam mata je beli satu. *grin*.

Tentang berjimba di bangkok aku akan simpan angan-angan itu andainya bos approve cuti. Sigh. That time audit time, bos dah sound awl2 dah tak bleh cuti!!!!!benci!!!!aku nak berpartay!!!!!!

*tetiba stress*

zie said...

cuti....bestnyer..takpe..i tinggal lagi sehari aje nak kerja nie...

on the other note - it shows in ur face - it glows.....good for u gal...

and sila tunjuk gambar lappy pls....

All Trading Ideas said...

~~ $$$ Dropping by and Nuffed ~~

Lovely Emy said...

wow, best nya, that lappy mmg super small eh boleh sumbat dlm handbag.?

cool~!! :)

Zuraida said...

Lovely Emy,

yes, muat daloam handbag.coz dia less than one inch thick and screen cuma 10 inci,best best.....