Wednesday, August 25, 2010

Mood Raya. hahahah. Tetiba je malas nak kerja.

2 DAYS TO ANNUAL SUPPER CLUB MEETING.....EXCITED!!!!

*grin*

I have a huge sunny side grin on my face when I see my bank account today...thank God, finally ada la nak ada duit nak settle hal kereta, hal kucing, hal raya.....segala macam hal eventhough I should get ready to have a huge slash in pay for the next couple of months. Sigh. Takpe. At least balik raya tayar kereta tak botal. and Izzy and Bobo can start to get comfy in a clean and safe home. That's all that matters.

The past 2 weeks had been a whirlwind of sickness.....migraine, food poisoning, gastric,mites bites (damn!!!!)....and I am so sick and tired of it, lepas ni tak mo dah makan kat param. Not that they have anything interesting than last year. Personally, I think param tahun lepas lagi best. Lagi banyak choice. Lagi meriah. So takpe la. Lepas ni makan biasa-biasa je kat umah. Selamatkan my ageing tummy yang banyak mendatangkan masalah ni.

Sigh.

Hari ni banyak benda nak kena buat.....

.....nak kena pergi vet. Izzy and Bobo is due for their jabs.

.....nak kena singgah kedai haiwan beli makanan semua. Ingat nak belikan bekas makanan kucing yang self-refillable tu. Bobo makan macam orang tak jumpa makanan setahun. Sigh.

.....nak kena kemas umah. Lagi. Sigh.

.....Pergi gym. Dalam mimpi. Angan-angan dulu.

.....nak bayar duit kuih raya. Harus ke aku beli baju raya and potong rambut raya sekali???

Sukar-sukar.

I have been contemplating to cut my hair short yesterday. Its a tough one because I always wanted long hair. But then sekarang dah rimas la pulak, so perhaps a shoulder length do will do me more justice.

*grin*

Tengokla. Kalau ada duit lebih.

GTG. Despite being lazy, I am still being paid to work.

:P

4 comments:

f.i.e.z.a said...

Part gym tu terus fieza senyum sorang.kita pun camtu kak zue.posa ni langsong x g gym.pas raya kang baru stat balik.btw, I think u'll look better w shoulder length hair.nanti amik pic ok.kalo jadi la potong rambut hehe

Zuraida said...

hahahahaha!

itula pasal. i think my hair look limp la kalau panjang sangat.

sigh.

zie said...

slash in pay? really? why?

Zuraida said...

ada la...hehehe....