Tuesday, September 21, 2010

Kisah raya Bobo & Izzy

Tahun ni Bobo dan Izzy raya kat umah je. Tuan dia tinggalkan dia kat umah selama 4 malam with loads of H2O, cat biscuits and cat litter. Punya la nak amik hati this round siap beli 3 biji bola yang ada loceng baru and cat litter berjenama baru. rabak gak la poket manjakan kucing ni.

Sigh. Tapi aku suke cat litter baru tu. Bau sabun. Dengan kucing kucing tu pun semua bau sabun segar sepanjang hari.

Suke suke suke. Harga dia je aku kurang suke. satu pack 14 liter is about RM53.

*:P*

I cleaned the house squeky clean for raya, sampai berkilat kilat lantai semua. Tak percaya tanya Komala. She was amazed of how shiny my tiles and toilet are. Macam selama ni impossible je kan. hehehehe.

Bobo seems to like the shiny tiles.

*oh segarnya bau....me likey the serai wangi smell*

Oh yeah, dia sampai tercium cium bau lantai tu everytime I let him loose these days. And see what I caught him doing after....

Oh sangat la sukahati ye????

Bobo and Izzy got to have their raya feast before I left for my hometown. Bukan tetiap hari I bagi dia makan something other than cat biscuits.....so pinggan diorang pun licin within minutes....

*yummey ke?*

I am so lucky my two lil kittens is a very independant lot. Mak kucing mana yang boleh tinggalkan anak kucing dia 3 malam tanpa supervision??? Hahahahaah. Gilo keji, tapi bila aku balik both of them makin gemuk je aku tengok, selamat sihat walafiat.....so ok la....next time kalau setakau cuti 4 hari 3 malam tak payah susah susah hantar shelter.

Ngeh ngeh ngeh. gilo keji.

Anyways, they just love it when mommy, ani and abang is at home. Reason being they always pamper them (like 24-7, thats round the clock okay) in which I don't normally do. Biasanya kalau diorang ngan I, I simply layan bila I ada mood je. Hahahaha. Most of the time lantak la kau nak berlari ke, nak guling-guling ke, nak melompat ke.....kalau nak tengok DVD ngan aku meh dok kat sebelah....ke nak baca buku ke....

*In which Bobo likes to do. Sometimes he will sit next to me and look intently at a book as if we're reading it together. Boleh tak???? Weird cat. Not to mention Izzy has a penchant for girly movies. She was gaga over Gossip Girls....if I had the show on she'll simply laze on the sofa handrest and watch tv*

So imagine my two cats racing for my mom's and two sibling's attention when they came over last weekend. Bobo macam dah book dah the spot on my brother's stomach.

And when my mom was petting Izzy....mula la dia start pergi dekat mintak attention....

Then he moves closer.....macam jeles pulak......

I think up to some point Izzy dah bengang coz look at that face....

.....macam tak puas hati je kan???

Tapi izzy ni jenis kuat mengalah. Not long after dia dah move away.

Lantak ko la labu kan?

After getting pet by my mom, Bobo sibuk raid my brother's bag.....

OMG, where do i get this cat again???

Oh yes, shasha.

Sigh. manja nak mati. Nasib baik dengar cakap.

Bobo dan Izzy mengucapkan Selamat Hari Raya to everyone.....maaf Zahir batin!!!! Dear mak angkats.....mana duit raya tahun ni????

xoxo.

6 comments:

shasha said...

sebab aku pun manja sgt...tuh pasal la bobo manja camtu...hik hik hik...

Zuraida said...

iyola tu....betul sangat dah tu....

Sweettooth said...

rajin lah u kemas rumah...i paling malas bab2 mengemas but i sort of love doing the laudry.

btw, Slamat Hari Raya!

dot said...

oh..kenapa ade mak angkatS? Tu termasuk aku ke tuh? hahahha.. Ke ko terlebih S? Mak angkat diorang sasha kan? kan? hehe. BTW, Hiro, Charlie and Tum2 nak duit raye 10 hengget sowang plis. haha. (kalau aku kasik izzy and bobo RM10 sorang pon, aku still gain RM10)

auntie elle said...

uwaaaaa i misss my catss!!!!!! x per x per... lagi 3 bulan jer lagi until flying home. yeayys!

Zuraida said...

Nina...hahahaha.... rajin sebab terpaksa *grin*

Mrs Dot - amboi. tum2 pun nak duit raya ke????? aku datang umah tak nak main ngan aku pun!!!!!

Especially si charlie tu, asyik menyorok je!!!!

ke mak angkatnye yang nak duit raya ??? :P

alia,
takpe2...tak lama lagi je tu...hehehe. nanti boleh dtg melawat bobo and izzy sekali.