Monday, September 20, 2010

The Sari Sneak Preview.....

Last thursday I get to follow the rest of Nikki's chi mui to the tailor at Lebuh Ampang to get my sari done....grrr.....lepas tu macam tak sedar sedar diri singgah the kedai nasi daun pisang across the road and we all ramai2 bantai nasi daun pisang seround....aduh....masak la diet macam ni, ko diet la macam mana kuat pun sampai bila pun tak lose weight....grr.....

Itu dia.....daun pisang all laid in front of us....lepas tu dengan gembiranye order masala chicken and sotong goreng.....

Itu dia...muka bulat cam tempayan.

Anyways, the tailor only took 2 days to get the ready-made sari done. Cepat kan??? Macam bionik je mamat ni jahit baju pompuan. It's freaking easy to use...pakai snap snap je....tapi dia punya blouse...OMG freaking fitting. Sangat scary. Naik badan setegah inci je boleh fail dah blouse tu.

So harus la tak menambahkan berat badan the next two weeks.

What???

How do I look in a sari???

Ngeh ngeh ngeh...sebenarnya....not bad after all.....

Cover cover...ini belum lipat lagi....sebab tu tak nampak perut...

*grin*

I even got new earrings and anklets to match.

I know I know....agak melampau di situ. But what the heck. its not everyday I get to dress like an Indian. Kita kan 1Malaysia.

2 comments:

Anonymous said...

Hi, very interesting post, greetings from Greece!

Anonymous said...

Good evening

Just wanted to show my appreciation for your time and hard work